Başkent'te 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' yürüyüşü

Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 işçi ve işveren örgütünün öncülüğünde organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşünde hazırlıklar tamamlandı.

ANKARA (AA) - Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 işçi ve işveren örgütünün öncülüğünde organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşünde hazırlıklar tamamlandı.

Sıhhiye Meydanı'nda yarın 16.30'da başlayacak ve Birinci Mecliste sona erdirilecek yürüyüşe, 14 işçi ve işveren örgütüne üye olanlarla birlikte yüz bini aşkın kişinin katılması öngörülüyor.

"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı dışında başka bir sloganın atılmayacağı yürüyüşte, katılımcılar provokasyon niteliğindeki sloganları kendilerine dağıtılacak düdükleri çalarak bastıracak. Hiçbir sivil toplum kuruluşunun logosu ve flamasına yer verilmeyecek yürüyüşte, sadece Türk bayrakları açılabilecek.

Sıhhiye Meydanı'nda toplanacak gruplar, daha sonra kortej halinde Ulus'a yürüyecek. Ulus'ta birinci Meclis önünde okunacak İstiklal Marşı'nın ardından etkinlik sona erdirilecek.

Yürüyüş dolayısıyla Sıhhiye Meydanı ve Ulus civarındaki bazı yollar 12.00'den itibaren trafiğe kapatılacak.

Atatürk Bulvarı Ihlamur Sokak hizasından, Mithatpaşa Caddesi Süleyman Sırrı Caddesi kavşağından, Necatibey Caddesi ise Sezenler Caddesi'nden, Sıhhiye Meydanı istikametine trafiğe kapalı olacak. Yürüyüşün başlamasının ardından Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet caddeleri ile bağlanan sokak ve caddelerde etkinlik bitinceye kadar trafik akışı engellenecek.

- 6 bin polis etkinliğin güvenliğinden sorumlu olacak

Yürüyüş için il dışından yaklaşık 2 bin otobüsün Ankara'ya gelmesi beklenirken, polis Başkentin 5 giriş noktasında tedbirler alacak. Gelen otobüslerin Atatürk Kültür Merkezi alanında park etmesi planlanırken, alanın yetmemesi durumunda Celal Bayar Bulvarı ve AŞTİ önünün depolama alanı olarak kullanılması planlandı.

Otobüslerden inen katılımcıların Sıhhiye Meydanı'na geliş güzergahlarında da önlemler alınacağı bildirildi. Ana toplanma noktası olan meydan ve çevresi bariyerlerle kapatıldıktan sonra uzman ekiplerce kontrol edilecek.

Katılımcılar miting alanına, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra alınacak. Üzerini aratmak istemeyen katılımcı alana kesinlikle alınmayacak.

Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda hazır kuvvet bulundurulacak.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube, Çevik Kuvvet, Terör ve Özel Harekat şubeleri başta olmak üzere, tüm branşlardan yaklaşık 6 bin polis etkinliğin güvenliğinden sorumlu olacak. Etkinlik süresince polis helikopteri de havadan gözlem yaparak grupların hareketlerini yer ekiplerine bildirecek.

Toplanma alanı ve yürüyüş güzergahındaki yüksek binaların çatı ve balkonlarında özel harekat timleri konuşlandırılacak. Yürüyüş sonrası dağılım güzergahları belirlenirken, grupların Kızılay başta olmak üzere kritik noktalara toplu halde yürümelerine izin verilmeyecek.

16 Eyl 2015 - 10:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler