Almanya yeniden sınır kontrollerine başladı

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, "Almanya şu dakikalarda geçici olarak sınırlarda yeniden kontroller yapıyor. Uygulamanın amacı ülkeye yeniden düzenli girişleri sağlamaktır" dedi.

BERLİN (AA) - Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya'nın yeniden sınır kontrollerini yaptığını söyledi.

Maiziere, Berlin'de yaptığı açıklamada, sınır kontrollerinin güvenlik açısından da gerekli olduğunu ifade etti.

" Almanya şu dakikalarda geçici olarak sınırlarda yenidensınır kontrolleri yapıyor. Ağırlık noktası şimdilik Avusturya sınırı olacak. Bu uygulamanın amacı Almanya'ya insan akınını sınırlamak ve ülkeye yeniden düzenli girişleri sağlamaktır" diyen Maiziere, bunun Schengen Anlaşması'na uygun olduğuna işaret etti.

Almanya'nın sığınmacıların korunması konusunda Avrupa'nın ve ulusal alandaki tüm direktiflere uyacağını ifade eden Maiziere, Dublin Sözleşmesi'nin hala geçerli olduğunu ve Avrupa yasalarına göre Almanya'nın, iltica talebinde bulunanların büyük bir bölümünden de sorumlu olmadığını kaydetti.

AB'ye üye tüm ülkelerin Dublin Sözleşmesi'ne uymasını isteyen Maiziere, ilgili AB üyesi ülkenin iltica talebinde bulunanları sadece kayıt altına alması değil, bu insanları iltica sürecinden de geçirmesi gerektiğini vurguladı.

13 Eyl 2015 - 21:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler