Akkaş ve Karaçöl hakkındaki iddianame kabul edildi

Yargıtay, 25 Aralık soruşturmasında görev alan eski savcı Akkaş ve eski hakim Karaçöl hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Davanın ilk duruşması 25 Kasım'da yapılacak.

İSTANBUL (AA) - Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 25 Aralık soruşturmasında görev alan eski savcı Muammer Akkaş hakkında "Görevi kötüye kullanma" ve eski hakim Süleyman Karaçöl hakkında da "Görevi ihmal" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etti. Davanın ilk duruşması 25 Kasım'da yapılacak.

Savcılık, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 3 Mart'ta, savcı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında yargılama izni verdi. Bu kararın ardından Akkaş ve Karaçöl hakkındaki dosyalar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Savcılar, Muammer Akkaş ile hakim Süleyman Karaçöl hakkında iddianame hazırlayarak, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Düzenlenen iddianameyi kabul eden Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianame hakkında son soruşturmanın açılmasına karar vererek, dosyayı Yargıtay'a gönderdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Akkaş ve Karaçöl ile ilgili iddianamenin kabulüne karar verirken, Akkaş ve Kara, birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde 25 Kasım 2015'te saat 13.30'da yargılanacak.

Necmettin Bilal Erdoğan ile iş adamları Mustafa Latif Topbaş, Cengiz Aktürk, Usame Kutup, Yasin El Kadı, Muaz Kadıoğlu, Abdullah Tivnikli, Orhan Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Avni Çelik, İbrahim Çeçen'in de aralarında olduğu 41 kişi ve 2 şirket, görülecek davada mağdur olarak yer alacak.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, eski savcı Akkaş'ın ''görevi kötüye kullanma'' suçundan 3 yıl, eski hakim Süleyman Karaçöl'ün ise ''görevi ihmal'' suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

-Meslekten ihraç edilmişlerdi 

Akkaş, İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcı olarak atanmıştı. Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Akkaş, HSYK tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.

Hakim Süleyman Karaçöl ise İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakimken Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakim olarak atanmıştı. Karaçöl de HSYK tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı.

HSYK 2. Dairesi, 12 Mayıs'ta savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihracına karar vermişti.

07 Ağu 2015 - 17:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler