Akıncı BM Genel Sekreteri Ban ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, BM 70. Genel Kurulu çalışmaları için geldiği New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban ile bir araya geldi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la görüştü.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) 70. Genel Kurulu çalışmaları için geldiği New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban'la Genel Sekreterlik makamında bir araya geldi.

Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda "Kıbrıslı Türk ve Yunan liderlerle kapsamlı bir çözüm sağlamayı amaçlayan müzakerelerin yeniden başlaması konusunda büyük ilerlemeler sağlanması" konusu gündeme geldi.

Genel Sekreter Ban ile Akıncı görüşmesinde ayrıca garantör güçlerin sürece katılma konusunun da ele alındığı bildirildi.

Genel Sekreter Ban'ın Kıbrıs'ta mümkün olduğunca çabuk çözüme ulaşmak için liderlerin görüşmeleri hızlandırma konusundaki bağlılıklarını bildirmelerini "olumlu ve yapıcı" karşıladığı belirtildi.

Toplantıda Genel Sekreter Ban'ın Akıncı'ya, Kıbrıs'ta Yunan ve Türk liderlerin devam eden barış görüşmelerindeki çabalarını kolaylaştıracağına ilişkin kişisel ve BM olarak güvence verdiği kaydedildi.

"Süreçte tartışmalı konulara geldik" 

Akıncı BM'de yaptığı basın toplantısında da müzakerelerde iki tarafın "güç paylaşımı, yönetim, ekonomi ve Avrupa Birliği" konularında büyük ilerleme sağladıklarını söyledi. Akıncı, "mülkiyet hakları" ve "toprak düzenlemeleri" gibi "tartışmalı" konulara gelindiğini bildirdi.

Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis ile Türk ve Rumlar arasında eşit şekilde mülkiyet komisyonu kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını belirten Akıncı, komisyonun kararlarının karşılıklı mutabık olunan kriterlere dayalı olacağını ifade etti.

Muhabir: Selçuk Acar

# dünya

03 Eki 2015 - 08:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler