'Adada durum iyileşmezse oy kullanmayacağız'

Yunanistan'ın Midilli adasının Belediye Başkanı Galinos, çok sayıda sığınmacının geldiği adada durumun iyileşmemesi halinde iki hafta sonraki seçimlerde oy kullanmayacaklarını söyledi.

MİDİLLİ (AA) - Midilli adasının Belediye Başkanı Spiros Galinos, çok sayıda sığınmacının geldiği adada durumun iyileşmemesi halinde okulları açmayacaklarını ve iki hafta sonraki seçimlerde oy kullanmayacaklarını söyledi.

Adanın "işgal altında bulunduğunu" savunan Galinos, sığınmacı sorununun kontrol altına alınmaması durumunda "engellenmesi zor olaylarla" karşılaşacaklarını belirtti.

Galinos, bu konuda gelecek günlerde herhangi bir iyileşme kaydedilmemesi halinde cuma günü açılması beklenen okulları açmayacaklarını ve 20 Eylül'deki genel seçimler için adada sandık kurulmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

İncelemelerde bulunmak üzere pazar günü adaya gelen Yunanistan'ın Göç Konularından Sorumlu Bakan Vekili Yannis Muzalas, adada sığınmacı krizine yönelik ek önlemler alınacağını açıkladı. Durumu "kontrol altına alınılabilir fakat patlamaya hazır" şeklinde değerlendiren Muzalas, sığınmacıları ana karaya taşımak üzere iki geminin daha bölgeye geleceğini açıkladı.

Sığınmacıların kimlik tespitlerinin daha hızlı yapılabilmesi amacıyla adaya 60 polis daha göndereceklerini belirten Muzalas, Yunan ordusundan her gün bin 500 ekmek yapıp sığınmacılara dağıtmasını istedi.

Adada, resmi rakamlara göre çoğu Suriye uyruklu yaklaşık 10 bin sığınmacı bulunuyor.

07 Eyl 2015 - 14:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler