ABD Molla Ömer’in öldüğünü doğruladı

Beyaz Saray, ABD istihbarat camiasının, Taliban lideri Molla Ömer’in öldüğünü doğruladığını bildirdi.

WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray, ABD istihbarat camiasının, Taliban lideri Molla Ömer’in öldüğünü doğruladığını bildirdi.

Beyaz Saray, Afganistan istihbarat teşkilatının bu hafta Molla Ömer’in iki yıl önce öldüğünü duyurmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"ABD istihbarat camiası, Afganistan Talibanı'nın eski lideri Molla Muhammed Ömer'in öldüğünü doğruladı" ifadesi kullanılan açıklamada, Molla Ömer'in ölüm sebebinin tam olarak bilinmediği fakat bu durumun onlarca yılı aşkındır binlerce insanın hayatına mal olmuş savaş tecrübesi bulunan Afganistan için daha güvenli bir ülke kurmak adına bir imkan olduğu kaydedildi.

Eşref Gani'nin geçen yıl başkan seçildiği hatırlatılan açıklamada ayrıca, "Başkan Barack Obama, ABD tarihindeki en uzun savaş olan Afganistan savaşını sorumlu bir şekilde sonlandırdı. Fakat Afganistan tehlikeli bir yer olmaya devam etmektedir. Kanlı olaylar, masum halkın hayatına mal olarak, Afganistan barışını engellemektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Taliban'ın bu geçiş döneminde vereceği kararla ülkedeki savaşa devam edebileceği ya da buna karşı barışı seçebileceği bildirilerek, "Taliban'ı, Başkan Gani'nin kendilerine yaptığı gerçek bir barış uzlaşması çağrısına kulak vermesine teşvik ediyoruz. Biz ve uluslararası müttefiklerimiz, Başkan Gani'yi desteklemeye devam edeceğiz" denildi.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

01 Ağu 2015 - 08:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler