'AB'nin Türkiye’yi daha fazla desteklemesi gerekir'

Estonya Başbakanı Roivas, Avrupa Birliği’nde yaşanan sığınmacı krizine ilişkin, "AB'nin, Türkiye’yi daha fazla desteklemesi gerekir" dedi.

VİLNİUS (AA) - Estonya Başbakanı Taavi Roivas, Avrupa Birliği’nde (AB) yaşanan sığınmacı krizine ilişkin, "AB'nin, Türkiye’yi daha fazla desteklemesi gerekir. Oradaki mültecilere yardım etmeli" dedi.

Roivas, DELFİ adlı internet haber sitesine, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in sığınmacıların dağıtımı planını değerlendirdi.

AB’nin durumunu iyi anladıklarını ve teklif edilen yeni mülteci kotasını kabul edebileceklerini anlatan Roivas, "Juncker’in dediği gibi Avrupa’da durum karmaşık. Artık sığınmacı kotasını tartışmak değil dayanışma zamanı. Savaştan kaçan insanlara yardım etmeliyiz" ifadesini kullandı.

Başbakan Roivas, 2 milyondan fazla mülteciye kucak açan Türkiye’nin, AB tarafından yardım alması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de çok fazla sığınmacı bulunuyor. Lübnan ve Ürdün de aynı şekilde. AB'nin, Türkiye’yi daha fazla desteklemesi gerekir. Oradaki mültecilere yardım etmeli" diye konuştu.

Roivas, AB'nin sığınmacı krizini çözebilmesi için Suriye’de barışın sağlanması adına gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

AB Komisyonu Başkanı Juncker'in sığınmacıların dağıtımı planına göre, Estonya'nın 373 sığınmacıyı kabul etmesi bekleniyor.

10 Eyl 2015 - 10:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler