2018 EKPSS Başvurularında Sona Geliniyor

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvuru sürecinde sona geliniyor. 2018 EKPSS'ye girmek isteyen adaylar dikkat! başvurular 21 Şubat 2018 tarihinde sona erecek.

2018 EKPSS Başvurularında Sona Geliniyor

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvuru sürecinde sona geliniyor. 2018 EKPSS'ye girmek isteyen adaylar dikkat! başvurular 21 Şubat 2018 tarihinde sona erecek.

Engelli memur adaylarının girdiği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM'de bir duyuru yayımlanmıştı. Yayımlanan duyuruda Kura ile atama için başvuruların 2 ile 16 Mayıs 2018 tarihlerinde , EKPSS için başvuruların 6 ile 21 Şubat 2018 tarihinde yapılacağı belirtilmişti. İlköğretim mezunu adaylar kura tarihini beklerken, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden EKPSS'ye girecek adaylarsa ÖSYM üzerinden başvuru işlemlerine başladı. Başvurular 21 Şubat 2018 tarihine kadar ais.osym.gov.tr üzerinden gerçekleşecek. Başvuruda bulunacak adayların Devlet Personel Başkanlığı'nca geçtiğimiz günlerde yayımlanan uyarıları dikkate almalarında büyük fayda var.

DPB resmi sitesinden yayımlanan duyuruda başvuruda bulunacak adaylar için aşağıdaki uyarılar yapılmıştı : 

Bilindiği üzere Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında  Yönetmelik” uyarınca 22 Nisan 2018 tarihinde  yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için başvurular, 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında, kuraya katılacaklar için başvurular ise 2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapılacaktır.
Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının internet sitesinde (www.osym.gov.tr) yayımlanan 2018-EKPSS Kılavuzunda yer almaktadır. 
Engelli vatandaşlarımızca sınav ve kura başvuru süreci ile ilgili olarak Başkanlığımıza yapılan başvurularla ilgili olarak aşağıdaki hususların açıklanması gerekli görülmüştür:
1- Adayların mezun oldukları en üst öğrenim düzeyi (Lise, önlisans veya lisans) hangisi ise EKPSS’ye o öğrenim düzeyinden başvuru yapmaları esastır.
2- Halen eğitimi devam eden adaylar, 
-  mezunu oldukları öğrenim seviyesinden başvuru yapabilecekleri gibi 
- eğitimleri devam eden ve mezun olabilecekleri üst öğrenim seviyesinden de başvuru yapabileceklerdir. 
3- Adayların aynı anda hem mezun oldukları, hem de eğitimine devam edip mezun olabilecekleri üst öğrenimden başvuru yapmaları mümkün bulunmadığından, bu iki öğrenim düzeyinden birini tercih etmeleri gerekmektedir.

ÖRNEK: 
Lise mezunu olup aynı zamanda lisans eğitimine devam eden bir aday, EKPSS’ye lise düzeyinden başvuru yapabileceği gibi, lisans düzeyinden de başvuru yapabilecektir. Ancak bu durumdaki adayların 4 numaralı açıklamayı dikkatle okumaları gerekmektedir.
4- Adayların sınav sonuçlarının geçerlilik süreci içinde yapılacak yerleştirme işlemlerinde ilan edilen kadrolara tercihte bulunabilmeleri için, her bir yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibarıyla EKPSS’ye başvuru yaptığı öğrenim seviyesinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. 
Bu itibarla,  adayların yapılacak yerleştirme işlemlerine başvurabilmeleri için, mezun olamayacakları bir öğrenim düzeyinden EKPSS’ye başvurmamaları önem arz etmektedir. 
ÖRNEK:
2015 yılında ortaokuldan mezun olan ve lise son sınıf öğrencisi olan bir aday ile ilgili olarak aşağıdaki durumlar sözkonusu olabilecektir;
-  Bu aday, hem ortaokul mezunu olduğu için kuraya, hem de lise öğrencisi olduğu için mezun olabilme ihtimali bulunan lise düzeyinden EKPSS’ye başvurabilecektir.
- Bu adayın 2018 yılında EKPSS başvurusu yapması halinde, daha sonraki dönemde yapılacak engelli memur alımlarında Kura ile alım yapılan kadrolara tercihte bulunması mümkün olmayacaktır. 
- Adayın lise düzeyinden EKPSS’ye başvuruda bulunması, ancak yapılan yerleştirmelere son başvuru tarihi itibarıyla o liseden mezun olamaması halinde ise EKPSS puanı ile yerleştirilse bile atanması imkanı bulunmamaktadır.  
- Bu sebeple adayların ancak mezun olabilecek durumda oldukları öğrenim düzeyinden EKPSS’ye müracaat etmeleri önem taşımaktadır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

KPSSCAFE - ANKARA

19 Şub 2018 - 22:43 - Engelli Alım



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler