( POMEM - PAEM ) Polis Alımında KPSS Düzenlemesi Yapıldı!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve resmi gazetede yayınlanan POMEM, PAEM alım şartları arasında yer alan KPSS değişikliği dikkat çekti. Geçtiğimiz yıllarda yaş şartını düşürmek takdiri İçişleri Bakanlığı'na verilmişti. Tıpkı bu düzenleme gibi KPSS Şartındaki düzenleme de İçişleri Bakanlığı'nın t akdirine bırakıldı. İşte detaylar...

( POMEM - PAEM ) Polis Alımında KPSS Düzenlemesi Yapıldı!
( POMEM - PAEM ) Polis Alımında KPSS Düzenlemesi Yapıldı!
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve resmi gazetede yayınlanan POMEM, PAEM alım şartları arasında yer alan KPSS değişikliği dikkat çekti.  Geçtiğimiz yıllarda yaş şartını düşürmek takdiri İçişleri Bakanlığı'na verilmişti. Tıpkı bu düzenleme gibi KPSS Şartındaki düzenleme de İçişleri Bakanlığı'nın t akdirine bırakıldı. İşte detaylar...

DEĞİŞİKLİKLER RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim merkezlerine alınacak polis adayları ile ilgili başvuru şartları arasında yer alan KPSS şartında düzenleme yapıldı ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Artık polis alımına başvuru yapan adayların KPSS puanları İçişleri Bakanlığı'nın takdirinde olacak ve İçişleri Bakanlığı yeterli başvuru olmaması halinde KPSS puanını düşürebilecek.

ADAYLAR KPSS PUANININ DÜŞMESİNİ İSTİYORDU

Polis olmak isteyen adaylar KPSS puanının düşürülmesini istiyordu. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS Puanının düşürülmesini siteyen adaylara cevaben " bu puanı aşağılara çekersek şuan 10 bin polis alımına yapılan başvuru sayısı 300 bin iken bu rakam 400 binlere çıkacak" ifadelerini kullanmıştı. KPSS puanı lisans mezunu adaylar için 60, önlisans mezunu adaylar için 65 olarak uygulanıyor. İlerleyen dönemlerde yeterli sayıda başvuru olmaması halinde polis alımlarındaki KPSS şartı en az 5'er puan düşecektir.

YAPILAN DEĞİŞİKLİK MADDESİ

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren POMEM yönetmeliğine eklenen madde şöyle;

"Adayların KPSS taban puanı Bakanlık onayıyla belirlenir. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda başvurunun olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlık onayıyla değiştirilebilir."

PAEM yönetmeliğine eklenen madde ise şöyle;

"Emniyet mensubu olmayan adayların KPSS taban puanı ve puan türü Bakanlık onayıyla belirlenir. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda müracaatın olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlık onayıyla değiştirilebilir. "

PEKİ KPSS PUANI DÜŞER Mİ?

Yapılan değişikliğin ardından polis olmak isteyen adayların aklına KPSS Puanı Düşer mi? sorusu gelecektir. Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da ifade ettiği gibi 10 bin polis alımı yapılan ilanlara 300 bin civarında başvuru bulunuyor. Bir sonraki polis alım ilanlarına yine yüzbinlerce kişi başvuru yaparsa KPSS Puanı düşmeyecektir ancak yeterli başvuru olmaz yada başvuru yapan adaylar arasından yeteri kadar polis adayı elenemezse o zaman İçişleri Bakanlığı Resmi Gazete'de yayınlanan değişilik neticesinde elde ettiği takdir yetkisi ile KPSS Puanını düşürebilir.

Polis alımları ile ilgili gelişmelerde ve ilanlardan haberdar olmak istiyorsanız mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

11 Kas 2019 - 14:57 - Emniyet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

İlknur - Kadınların boyunun düşürülmesi istendiğinde Bakan Soylu düşerse başvurular arttar zaten çok başvuru var elemekte zorlanıyoruz demişti ee kpss puanı düşüncede çok başvuru olmayacak mı ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 14:57
07

Polis adayı - Madem Kpss şartında düşüş oluyor .kadınlardaki boy şartında neden sabitsiniz .bu konuyu da keşke ele alsanız ve o kadar parkura çalışıp da 100 alabilen biri boy kriteri yüzünden eleniyor çok yazık gerçekten .umutlarımızı kırmayın . Bu mesleğe gönülden çalışan insanları boy yüzünden elemeyin . Allah rızası için artık diyorum bu durumdan çoğu bayan elendi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 14:57
06

Polis adayı - Madem eleyeceksiniz KPSS puanını artırın . Gerçekten isteyen çalışıp puanını alır . Ben bunu savunuyorum . Fakat boyumuzun kısa oluşu bizim elimizde değil . Buna bence gerçekçi bakmak lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 14:57
05

Mehmet - Benim kızınınsa boyu 1.61 santim boyu dusururse degerli bakanim kizimda polis olmak istiyor saygilarimla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 14:57
04

Elif - Cumhurbaşkanım Bakanım çok sağolun kpss için 1 sene daha beklemiycez biz üniversite mezunları lutfen düşsün 5 puan daha saygilarimla.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 14:57
03

Büşra - Boy siniri düşsün polisliği çok istediğim halde olamiyorum hep o boy sorunu yüzünden hem kadinlari isteyipte başaramadiklari birşey yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 14:57
02

Ayla - Şu yaş sınırını kaldırın. Açlıktan öleceğiz. Hem yaşınız genç diyip emekli yapmıyorsunuz hem de yaş sınırı koyuyorsunuz. Kimse bizi işe almıyor. Kpss sınavına girdik bir şansımız olur dedik. 79 aldık. İş ilanlarına bakıyoruz. 35 yaşını doldurmamış yazıyorsunuz. Peki biz ne olacağız. Adalet bunun neresinde. Çocukların boyunları bükük. Bu yazı burada bitmez........

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 14:57
01

Hayaller - Boyum yetmedigi için elendim. Boy sarttini 1.60 a çekin en azindan olmak isteyen kişiler olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 14:57


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler