İçişleri Bakanlığı Açıkladı! 10 Bin Kişinin Kimliği Tespit Edildi

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezinden son dakika bilgilendirmesi. Sosyal medya üzerinden terör propagandası yapan, halkı kin ve nefrete yönlendirdiği tespit edilen kişiler hakkında soruşturma başlatıldı...

İçişleri Bakanlığı Açıkladı! 10 Bin Kişinin Kimliği Tespit Edildi

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre sosyal medya siteleri üzerinden terör propagandası yaptığı öne sürülen 10 bin kişi hakkında soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre ;Bin 656 kişi bu tür paylaşımlardan dolayı tutuklanırken, 1203 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Türkiye son yılların en büyük mücadelelerini veriyor , kanlı darbe girişimi, bölücü terör örgütü PKK'nın eylemleri, DAEŞ eylemleri ve batılı ülkelerin teröre desteği derken, Türkiye bir bataklığa sürüklenmek istiyor. Teknoloji kullanımının artmasıyla birlikte klavye teröristleri de iş başında.

İçişleri Bakanlığı resmi internet sayfasından yapılan bilgilendirmeyle, son aylarda terör propagandası yaptığı halkı kin ve nefrete yönlendirdiği gerekçesiyle bir çok kişinin tutuklandığını, soruşturmaların da sürdüğünü bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan resmi açıklama şu şekilde ; "İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda, son 6 ayda, sosyal medya üzerinden, halkı kin nefret ve galeyana sevk eden, terör örgütünü öven, terör örgütü propagandası yapan, terör örgütü ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne, toplumun can güvenliğine kast eden 3.710 kişi hakkında adli işlem yapılmış, bunlardan 1.656'sı tutuklanmış, 1.203'ü Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 84'ünün ise gözaltı işlemi devam etmekte olup; 767'si gözaltından serbest bırakılmıştır. Hali hazırda açık kimlikleri tespit edilerek Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilen 10 bin kişi hakkında da soruşturma ve adli süreç devam etmektedir. Öte yandan, her alanda olduğu gibi sosyal medya alanında da terörle mücadele kararlılıkla sürdürülmekte olup; suç ve suçlularla mücadele birimlerimizin teknik kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin yanı sıra Twitter, Facebook, Youtube başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası servis sağlayıcı, kurum ve kuruluşlar ile yürütülen iş birlikleri de en üst seviyeye taşınmıştır."  Saygıdeğer ziyaretçilerimiz, sizlerde sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığını tespit ettiğiniz kişileri emniyete bildirin.  Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, EGM duyurularından ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak için kpsscafe.com.tr'nin mobil uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

24 Ara 2016 - 15:21 - Emniyet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler