Bekçilikte Askerlik Şartı Kaldırılmalı ve Bayan Alımı Yapılmalı!

İçişleri Bakanı süleyman soylu tarafından yapılan son açıklamada 10 bin 500 daha bekçi alımı yapılacağından bahsedildi. Bu açıklama bekçi alım ilanını bekleyen adayları heyecanlandırdı. KPSS Cafe olarak elimizden geldiği kadar takipçi ve okur kitlemizin sorunlarını ve taleplerini dile getirerek gündemde tutmaya çalışıyoruz.

İçişleri Bakanı süleyman soylu tarafından yapılan son açıklamada 10 bin 500 daha bekçi alımı yapılacağından bahsedildi. Bu açıklama bekçi alım ilanını bekleyen adayları heyecanlandırdı. KPSS Cafe olarak elimizden geldiği kadar takipçi ve okur kitlemizin sorunlarını ve taleplerini dile getirerek gündemde tutmaya çalışıyoruz.

Son günlerde adaylardan gelen yoğun taleplerin en başında askerlik şartının kaldırılması ve bayan alımının da yaplmasıdır.

Bekçi alım şartları arasında yer alan tezatlıktan daha önce bahsetmiştik.

Bekçilik şartlarında 18 yaşını doldurmuş olmak şartı yer alırken aynı zaman da askerlik hizmetini yerine getirmiş olmak şartı da yer alıyor. 18 yaşını doldurmuş bir aday başvuru yapabileceğini düşünerek sevinirken, askerliğini yapmış olmak şartını görünce hayal kırıklığı yaşıyor.

"EĞİTİMLERİ POLİS EĞİTİMLERİNE YAKIN OLACAK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda bekçilerin aldığı eğitimlerin diğer emniyet mensubu polislerin eğitimine yakın olduğunu belirtmişti.

Hal böyle olunca polis alımlarında aranmayan askerlik şartının bekçi alımlarında da aranmaması makul bir taleptir. Umarız ki, yetkililer bu durumu göz önünde bulundurarak askerlik şartını kaldırarak binlerce adayın beklentilerine cevap verir.

BAYAN BEKÇİ ALIMI YAPILACAK MI?

Polis Özel Harekat'a ve Polisliğin diğer alanlarına başvuru yapabilen adaylar bekçi alımlarına da başvuru yapabilmelidir. Yeni alınacak olan 10 bin 500 bekçi alımı için henüz şartlar netleşmiş değil ancak umuyoruz ki bayan bekçi alımı da bu alımda yapılacaktır. Zira bekçilik şartları arasında erkek olmak gibi şart yer almıyor

Ancak bazı otoriterlere göre askerlik görevini yerine getirmiş olmak ibaresi ile zaten erkeklerin başvuru yapılabileceği açıklanmıştır denilse de ayrıa belirtilmesi gerekirdi.

İlerleyen günlerde bekçi alımları ile ilgili ilanlar yayımladığında anında haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

Kullandığınız cep telefonunun uygulama mağazasına girip arama bölümüne KPSS CAFE yazıp yükleyebilirsiniz. İOS ve Android işletim sistemleri için iki ayrı uygulamamız mevcuttur. İsterseniz KPSS CAFE facebook ve Twitter hesaplarını takip ederek de gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İOS uygulamamızı indirmek için >>> buraya tıklayınız

ANDROİD uygulamamızı indirmek için >>> buraya tıklayınız

Twitter hesabımızı takip etmek için >>> buraya tıklayınız

Facebook hesabımızı takip etmek için >>> buraya tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

08 Ara 2018 - 23:33 - Emniyet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Samet - Binlerce üniversite mezunu boş ve bu insanlar üniversite eğitiminden dolayı askerlik yapmadılar.öncelik üniversite mezunu öğrencilere verilmesi lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 23:33
07

Türk genci - Askerlik şartı kalksın yahu bu şart çok yerinde değil askerlik yapmayan o işi yapamıyormu yani :(

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 23:33
05

İsmail - Bence askerlik şartı kalkmasın kimse kimsenin hakkını yemesin biz nasıl gidip 15 ay vatanı görevimizi yerine getirdiysek heekesde gidip vatanı görevini yapsın ondan sonra konuşsun madem askerlik her iş konusunda engelse ozaman gidip askerliğini yapacaksın kardeşim kimse kimsenin hakkını yemesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 23:33
04

Kaan - Okumayip askere gitseydik madem okuduk işe başvuramiyoruz. İyice sacma sapan hal aldi okuyan is bulamıyor zorunlu egitim olan lise mezunları askerlik yapti diye herseye başvurabiliyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 23:33
03

Karavana - Askerlik şartı kalkmasın.Her işte askerlik şartı aranıyor bunda da kaldırmayın hakkımızı yemeyin.Askerde zorluğu çekmeyen bekçi olmaz olamaz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 23:33
02

Önyargililara cevap - Ya o kadın çalışmak zorundaysa zor durumdaysa çocuklarına annesi bakiyorsa ya işin gece olması avantajı ise gündüz çocuklarının yanında kalabileceği için seviniyorsa, yada kocası çalismiyorsa boşansa ailesi kabul etmiyorsa, sanki gece vardiya larinda binlerce kadın calismiyormu, enbasiti bir bayan suçluyla erkek ilgilenen eski, bu sadece devlet kadrosunda tek fark bu. Ben erkek olarak bayan da alınmalı diye düşünüyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 23:33
01

Esra - Bayan bekci alimina neden karsi cikiliyor sonucta bayan polis nasil gece gündüz yer farketmeksizin calisiyorsa ayni bence en azindan bayan alimi olirsa hakki olan kazanir kimse kem küm etmesin her konumda kadinlari geri plana atmayin statünüz erkek diye unutmayin erkegin beceremedigi cogu meslegi yapan bayan var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 23:33


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler