Bekçi Alımında Çok Önemli Değişiklik!

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine daha önce de açıklandığı gibi 10 bin 500 bekçi alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alımlar ve eğitimler gerçekleştirilecek. Bekçi alımı kapsamında adayların önemli talepleri bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak bekçi alımları ile ilgili bazı düzenlemeler ve değişiklikler yapıldı. Bekçi alımları ile ilgili son gelişmeleri haberimizin devamında okurlarımızla paylaşıyoruz.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine daha önce de açıklandığı gibi 10 bin 500 bekçi alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alımlar ve eğitimler gerçekleştirilecek. Bekçi alımı kapsamında adayların önemli talepleri bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak bekçi alımları ile ilgili bazı düzenlemeler ve değişiklikler yapıldı. Bekçi alımları ile ilgili son gelişmeleri haberimizin devamında okurlarımızla paylaşıyoruz.

Polis Akademisi kaynaklarından geçtiğimiz gün gelen haberde 1. dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımında adayların 14 Ocak günü eğitime alınacağına yer verildi.  Ancak gelen bu bilgide kafa karıştıran iki detay yer aldı.

ADAYLAR YATILI EĞİTİM GÖRECEK

Önceki yıl yapılan bekçi alımınd adaylar , 45 gün eğitim almış ve haftada 6 gün eğtim merkezlerine giderek bekçilik eğitimi almıştı. Ancak yapılan yeni açıklamada, 1. dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımında adayların , Polis Akademisi Başkanlığı 'na bağlı eğitim kurumlarında yatırı olarak eğitim göreceğine yer verildi.

ADAYLARIN EĞİTİM GÖRECEĞİ YERLER

1. dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımında adayların eğitim göreceği POMEM 'ler ve sayılar şu şekilde açıklandı:

Aydın POMEM: 650

Balıkesir POMEM: 1000

Bayburt POMEM: 750

Bursa POMEM: 550

Çankırı POMEM: 550

Elmadağ POMEM: 1300

Erzincan POMEM: 1907

Karabük POMEM: 800

Mersin POMEM: 700

Merzifon POMEM: 350

Niğde POMEM: 1000

Rize POMEM: 700

BEKÇİ ALIMI DETAYLARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı Elmadağ Şehit Mustafa Büyükboyraz POMEM Müdürlüğü 2018 yılı 2. Dönem POMEM Mezuniyet töreninde uzun zamandır merak edilen Polis ve Bekçi alımlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Bakan Soylu açıklamalarında 10 bin 500 bekçi alımının yanında 10 bin kişilik polis alımının da yapılacağını belirtti. Soylu açıklamalarının devamında "bugün 6338 kardeşimiz POMEM'lerden mezun oluyor. Geçen gün de 3200 kardeşimizi mezun ettik. Yaklaşık 10 bine yakın mezunu bu hafta verdik. Şimdi yeni bir 10 bin polis daha alıyoruz. Hemen hemen müracaatlarını tamamladık. 10 bin 500 bekçiyi daha inşallah Şubat ayının sonu itibariyle göreve başlatmış olacağız. Bizim kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bana bir şey söyledi. Vatandaşımız yatarken bekçinin düdüğünü duysun rahat uyusun. Memleketimizin sokaklarını mahallelerini bekçi düdükleriyle inşallah daha güzel hale getireceğiz. Son dört yılda mezun ettiğimiz öğrenci sayısı 74.677 oldu. Aktif görevdeki polislerin üçte biri." ifadelerine yer verdi. Peki alımlar ne zaman?

BEKÇİ VE POLİS ALIMI NE ZAMAN?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada bekçi ve polis alımı hakkında açıklama yaparak tarihler hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu açıklamasında;

Son 1 hafta içerisinde yaklaşık 10 bin polis mezuniyetinin gerçekleştiğini (3 bin PÖH , 6 bin 200 polis memuru) söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, şubat ayı içerisinde 10 bin 500 bekçi alımının daha yapılacağı müjdesini yineledi. Polis alımlarının son yıllarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ihanetinden sonra arttığını ve açığın hızla kapatıldığına dikkat çeken Bakan Soylu, önümüzdeki süreçte bekçi alımlarının da artacağını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda alımlara hız verildiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir televizyon programında açıkladığı 10 bin 500 bekçi alımı ile ilgili haberler gündemde yer almaya devam ediyor. Bekçi olmak isteyenler bekçilik şartları nelerdir, bekçi alım tarihi belli oldu mu, hangi şehirlere bekçi alımları yapılacak, bekçi alımlarında askerlik şartı kaldırılacak mı gibi soruların cevaplarını araştırıyor.

10 bin yeni bekçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Tarih ve başvuru detayları belli oldu mu?

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde görevlendirilmek üzere 10 bin 500 bekçi alınacağına yönelik haberler bir süredir, bu konuda beklenti içinde olan vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz kasım ayında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kesinleşen bekçi alımları ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, 10 bin 500 bekçi alımı ne zaman?

Eminyet Genel Müdürlüğü (EGM) 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımına yönelik süreç işlemeye devam ederken Resmi Gazete'de yayımlanan 10 bin kişilik kadro heyecan yarattı.

BEKÇİ BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

13 Kasım 2018 Salı günü Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayımlanan 10 bin bekçi alımı kadro ihdasından sonran alım tarihi hakkında herhangi bir ilan açıklaması gelmedi. İlan duyurusunun 7 bin bekçi alımı için atama sürecinin tamamlanmasından sonra gerçekleşmesi bekleniyor.

GEÇMİŞ BEKÇİ ALIMLARI NASIL YAPILMIŞTI?

Çarşı ve mahalle bekçisi alımı için fiziki yeterlilik aranacak. Yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav yapılacak.

Yazılı sınavda Türkçe, sosyal bilgiler, fen, hayat bilgisi, matematik ve genel kültür başlıklarında sorular sorulacak. Yanıtlar optik kağıtlara işaretlenecek. Yazılı sınavda 100 puan üzerinden 50 puan alan başarılı sayılacak. Ancak bakanlık ihtiyaç durumunda başarı puanını değiştirebilecek.

Fiziki yeterlilik sınavında komisyon, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamaları olarak değerlendirecek. Adayın süre takibi sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılacak. Fiziki sınavdan 60’ın altında puan alanlar başarısız sayılacak.

BEKÇİ ALIMLARI HANGİ ŞEHİRLERE YAPILACAK?

Bekçi alımları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada " 81 ile bekçi alımları yapılacak" şeklinde ifade edilmişti. Her şehrin nüfusuna ve personel ihtiyacına göre belirlenecek kadrolara bekçi alımları yapılacak. Örneğin, Yozgat'a 200 bekçi alınırken, Adana'ya 2000 bekçi alımı yapılacak. Hakkari'ye 100 bekçi alımı yapılırken, İstanbul'a, Ankara, İzmir'e daha fazla bekçi alımları yapılacak.

BAYAN BEKÇİ ALIMLARI YAPILACAK MI?

Bekçi olmak isteyen kadın adayların en çok talebi bu doğrultu da oluyor. Kadın polis, kadın özel harekat olurken kadın bekçi alımı ile ilgili de açıklama bekleniyor. Bayan bekçi alımı ile ilgili henüz net bir açıklamada gelmedi ancak kulis bilgilerine göre; bekçilik meseleğinin gece işi olması sebebi ile kadın bekçi alımına pek sıcak bakılmıyor.

BEKÇİ ALIMLARINDA ASKERLİK ŞARTI KALDIRILACAK MI?

Adayların en çok rica ettiğini konunun başın askerlik şartının kalıdırılması geliyor.

Polislikte olduğu gibi bekçilerinde Askerlikten muaf olmaları gerekirken adaylar askerliğini yapmış olmak maddesiyle karşılaşıyor. En azından alımlarda askerliği tecil(ertelemiş) maddesinin getirilmesi talep ediliyor. Bekçiliğin polistikten tek farkı gece mesai yapmasıdır.Buna rağmen hakları aynı değil.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından İl Emniyet Müdürlüklerine 7 bin bekçi alımına ilişkin bir yazı gönderildi. Söz konusu yazının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

GÖNDERİLEN YAZI

2018 yılı 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine giriş sınavı sonrasında 7 Ocak 2019 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığına bağlı eğitim kurumlarında meslek içi eğitim başlayacağından dolayı asil ve yeteri kadar yedek olarak belirlenen adaylara yönelik planlama yapılan il emniyet müdürlükleri tarafından 3 Aralık 2018 tarihinden itibaren Sağlık Raporu İşlemleri kısa sürede tamamlandıktan sonra Sağlık İşleri Daire Başkanlığına gönderilecek ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından da söz konusu raporların 6 Ocak 2018 tarihine kadar sonuçlandırılması istenilmiştir.

7 Ocak – 1 Mart 2019 tarihi arasında Polis Akademisin bağlı eğitim kurumlarında eğitim verilecektir.

10 BİN BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Gönderilen yazıya göre 10 bin bekçi alımı için süreç 7 bin bekçi alımına ilişkin eğitim başladıktan sonra yani 7 Ocak'tan sonra başlayacaktır.

TÜM İLLERE BEKÇİ ALINACAK

Bunun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bekçi alımları hakkında değerlendirmelerde bulunarak Türkiye genelinde tüm illere bekçi alımı yapılacağını belirtti. Bu konu hakkında Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle oldu:

"10 Bin Bekçi Alımı 'Gece bekçilerinden çok memnunuz, 2 bin 800 gece bekçisi var. 1200 gece bekçisi daha zannediyorum. Ocak Şubat ayında eğitimleri bitecek, 10 bin 500 gece bekçisi daha alacağız, tüm vilayetlere bekçi alımı yapacağız. Ankara'da gece bekçisi var, 500 daha alacağız, İzmir'de 200 bekçi alımı yapacağız.

Geçen sene 2017 yılında toplam özellikle İstanbul'daki günlük hırsızlık olayı toplam 79 du şu anda 56, Ankara'da 30'du şu an 10, İzmir'de 19'u şu an 8, bu hırsızlıkların yukarıdan aşağıya düştüğünü gösterir. Şehir hayatı yaşıyoruz bunu güvenli hale getiriyoruz. Bekçilerimiz gece düdüklerini çalmaya devam edecek vatandaşımız da rahat edecek."

10 BİN 500 BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

Bakan Soylu, yeni dönem bekçi alımı için 10 bin 500 sayısını verdi. daha önce yapılan açıklamada 10 bin alım yapılacağına yer verilmişti. Alım sayısının artması ve tüm illere bekçi alımı yapılacağı açıklaması adayları sevindirdi.

Söz konusu alım 1. dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı gibi Polis Akademisi tarafından yapılacak.

ASKERLİK ŞARTI KADLIRILSIN TALEBİ

Bekçi alımları hakkında adayların bazı talepleri bulunuyor. Buna göre adaylar tarafından askerlik ve yaş şartının kaldırılması talep edilmektedir. Ancak bu konu hakkında henüz net bir gelişme bulunmuyor. Yetkililer tarafından bir açıklama yapıldığında anlık bildirim almak için uygulamamızı indirin:

GENEL ŞARTLAR

Bunun yanı sıra alımlara ilişkin genel şartları bundan önceki bekçi alımında olduğu gibi okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak, (Bekçilik yönetmeliğinde eğitim durumu en az ilkokuldur. Ancak yayımlanan ilanlarda İçişleri Bakanlığı alımı lise mezunu adaylar arasından yapıyor.)

En az 167 cm boyunda olmak,

Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak.

Alım yapılan İl sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

Askerliğini yapmış olmak,

18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

Sicil kaydı olmak ve güvenlik soruşturması olumlu olmak,

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

Herhangi bir siyasi partiye üye bulunmamak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında 10 bin 500 bekçi alımı yapılacağını açıklamış ve bu açıklama ile birlikte bekçi olmak isteyen onbinlerce aday heyecanlanmıştı. Bakan'ın bu açıklamasından bir süre önce de Resmi Gazete'de İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzer 10 bin bekçi kadrosu ihdas edilmişti.

Tüm bu gelişmelerden sonra geriye 10 bin 500 bekçi alım ilanının yayımlanması kaldı. Adaylar askerlik şartının kaldırılmasını veya esnetilmesini istemekle birlikte yaş şartının da esnetilmesini talep ediyor.

BEKÇİ ALIMLARINDA ASKERLİK ŞARTI

Daha önce yayımlanan bekçi alım şartlarında yer alan askerlik şartı adayların kafasını karıştırmıştı.

Şartlar arasında yer alan 18 yaşını doldurmuş olan adayların başvuru yapabileceği belirtilirken aynı zamanda da askerliğini yapmıl olmak şartı yer alıyordu. Bu durumda 18 yaşını doldurmuş olan adaylar başvuru yapabileceği için sevinirken, askerliğini yapmış olmak şartını görünce hayal kırıklığına uğramışlardı.

BEKÇİ ALIMLARINDA YAŞ ŞARTININ ESNETİLMESİ

Son günlerde özellikle sosyal medya platformlarında polis, asker ve bekçi alımlarında yaş şartının esnetilmesini talep eden adaylar seslerini duyurmaya çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personellerin yaş şartını belirleme hakkı bizzat bakanlığın kendisine verilmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilanlar yayımlanmadan önce yaş, askerlik gibi konularda talimat verirse yeterli olacaktır.

Geçmiş dönemlerdeki bekçi alımlarında yaş şartı 31 yaşından büyük olmamak olarak yer alıyordu. Adaylar bu yaş şartının esnetilmesini talep ediyor. Adayların ortak görüşü 35 yaşa kadar olan adaylar bekçiliğe başvuru yapabileceği yönünde.

Zaten bekçiler polislerle aynı eğitimi alıyor ve yaştan daha önemli olarak dayanıklılık, fiziki yeterlilik gibi alanlarda başarılı olmadıkça seçilemiyorlar.

35 yaşında olup, 25 yaşındaki birinden daha çevik ve atletik olabilen adayların olduğu herkesçe malumdur.

BEKÇİ ALIMLARINDA KPSS ŞARTI OLACAK MI?

AK Partili milletvekillerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Bekçi Alımlarında KPSS Şartı olmasını talep ettikleri ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "çalışmalar devam ediyor, KPSS şartı gerekiyorsa koyarız, gerekmiyorsa koymayız" dediği iddia ediliyor. Daha önceki bekçi alımlarında KPSS şartı aranmamıştı ancak yeni bekçi alımlarından hemen önce yapılan KPSS sınavları sonrasında KPSS şartının eklenebileceği de paylaşılan görüşler arasında yeralıyor.

Binlerce kişinin merakla beklediği bekçi alımları ile ilgili yeni açıklama geldi. Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin 22 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında ise 3 ila 10 derece arasında 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. Buna göre 2019 yılı itibariyle en az 10 bin bekçi alımı gerçekleşecek.

YAZILIDAN 50 ALAN BAŞARILI SAYILACAK: Çarşı ve mahalle bekçisi alımı için fiziki yeterlilik aranacak. Yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav yapılacak. Yazılı sınavda Türkçe, sosyal
bilgiler, fen, hayat bilgisi, matematik ve genel kültür başlıklarında sorular sorulacak. Yanıtlar optik kağıtlara işaretlenecek. Yazılı sınavda 100 puan üzerinden 50 puan alan başarılı sayılacak. Ancak bakanlık ihtiyaç durumunda başarı puanını değiştirebilecek. Fiziki yeterlilik sınavında komisyon, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamaları olarak değerlendirecek. Adayın süre takibi sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılacak. Fiziki sınavdan 60’ın altında puan alanlar başarısız sayılacak.

GÜNCEL BEKÇİ MAAŞLARI:  Mezuniyet durumuna göre bekçi maaşları değişiklik gösterebilir. Yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde bekçiler;

İlkokul Mezunu olan Bekçi 3302,80 TL maaş alır

Lise Mezunu olan Bekçi 3352 TL ile 355,14 TL arasında maaş alır

Ön lisans Mezunu olan Bekçi 3357,50 TL maaş alır

Lisans Mezunu ve Bekar olan Bekçi 3404 TL ile 3657,00 TL arasında maaş

BEKÇİ ADAYLARI EĞİTİMLERE NE ZAMAN BAŞLAYACAK: ''2018 yılı 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine giriş sınavı sonrasında, 7 Ocak 2019 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığına bağlı eğitim kurumlarında meslek içi eğitim başlayacaktır.

Asil ve yeteri kadar yedek olarak belirlenen adaylara yönelik planlama yapılan il emniyet müdürlükleri tarafından 3 Aralık 2018 tarihinden itibaren Sağlık Raporu İşlemleri kısa sürede tamamlandıktan sonra Sağlık İşleri Daire Başkanlığına gönderilecek ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından da söz konusu raporların 6 Ocak 2018 tarihine kadar sonuçlandırılması istenilmiştir.

7 Ocak-1 Mart 2019 tarihi arasında Polis Akademisine bağlı eğitim kurumlarında eğitim verilecektir.''

BEKÇİ ALIMLARI İLE İLGİLİ BİLDİRİM ALMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ UYGULAMALARIMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İOS uygulamamızı indirmek için >>> buraya tıklayınız

ANDROİD uygulamamızı indirmek için >>> buraya tıklayınız

Twitter hesabımızı takip etmek için >>> buraya tıklayınız

Facebook hesabımızı takip etmek için >>> buraya tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

09 Oca 2019 - 11:57 - Emniyet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

10

Ayşe - Bayanlarda alınsın ya gece gezerken erkek bekçilerle beraber olurlar tek başlarına tabiki gezemezler heralde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mayıs 00:35
09

Üniversiteli issiz - Ya lütfen şu askerlik şartı kalksın zaten iş yok ülkede bari bekçi olalım bekçi olmak bile bu ülkede zorsa ben artık bu ülke için hiçbir fedakarlık yapmam polis alımında bile askerlik şartı yok bekçi alımında neden var anlamış değilim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 11:57
08

Mustafa - Askerlik şartları kaldırılsın lütfen gençlere fırsat tanıyın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 11:57
07

Bir dost - Yahu şu haberleri biraz daha özet geçseniz olmuyor mu.kopyala yapıştır yerine biraz edit lütfen çok sıkıcısınız.kısa haberi de 10 sayfa uzun haberi de 10 sayfa paylaşıyosunuz.düzgün yapmiyacaksanız hiç yapmayın daha iyi !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 11:57
06

Damlanur - Bayan alımlarıda olsun lütfennnnnnn.. Güvenlik polis pöh bayan var ise bayan bekçide olması gerekli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 11:57
04

Ahmet - Bekçi alımlarında ortaokul mezunlarıda alınsın sayın bakanim çok memnun oluruz....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 11:57
02

Murat - Hiç bir farklı bilgi farkındalığı Yok aynı haber 25416263525 kez yayınlıyorsunuz, güncel bilgiler lütfen!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 11:57
01

Leyla - Bayanlarda polis ve asker alımı oluyorsa kesinlikle bekci alımında da olmalı.Biz bayanlar dört gözle bekliyorz alınmasını rica ediyoruz ve olursada çok seviniriz Sayın Cumhurbaşkanımıza duacı oluruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 11:57


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler