Bekçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bekçi alımı yapılacağını duyurmasından sonra yüzbinlerce kişi bekçilik alımı ile ilgili detayları öğrenmeye çalışıyor. Peki, bekçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Bekçi olmak isteyen vatandaşlar için bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?.. İşte detaylar...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bekçi alımı yapılacağını duyurmasından sonra yüzbinlerce kişi bekçilik alımı ile ilgili detayları öğrenmeye çalışıyor. Peki, bekçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Bekçi olmak isteyen vatandaşlar için bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?.. İşte detaylar...
 

Bekçi alımı başvuru şartları nelerdir? Bekçi alımı başvuruları ne zaman? Soruları bekçi olma hayali kuran yüzbinlerce kişi tarafından merak konusu oldu. Bilindiği üzre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2019 yılında 10 bin bekçi alımı yapacağını duyurmuş ve 81 ilimizde bekçilerin olacağını belirtmişti. Bakan Soylu'nun bu açıklamalarından sonra bekçi alımı başvurularının ne zaman ve nasıl olacağı ise en sık aranılan kelimelerin başında yer aldı. Biz de haberimizde bekçi alımları ile ilgili son gelişmeleri aktarmaya çalıştık...

BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN 2019?

Bakan Soylu bekçi alımı başvurularının 2019 Şubat ayında olacağını duyurdu.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bekçilik başvurusu yapacak olan adaylar aşağıda bulunan kriterlere dikkat etmeli;

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlkokulu bitirmiş olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

d) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

e) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

g) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

ğ) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

h) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

ı) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya İdari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

k) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

l) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

m) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

(2) Birinci fıkranın (b) bendinde belirtilen eğitim düzeyi için gerektiğinde İçişleri Bakanlığınca üst sınır belirlenebilir.

BEKÇİ ALIMINDA SÖZLÜ SINAV VE MÜLAKAT NASIL OLUYOR?

İllere göre alımı yapılacak çarşı ve mahalle bekçisi sayısı, şartları, başvuru yerleri, başvuru ve sınav tarihleri, istenecek belgeler ile gerek görülen diğer bilgiler başvurma süresinin bitiminden en az onbeş gün önce Devlet Personel Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfasıyla ya da diğer uygun iletişim araçlarıyla duyurulacak.

Adaylardan, Polis Akademisi Başkanlığınca belirlenen miktarda sınav ücreti alınacak.

Çarşı ve mahalle bekçisi alımı için fiziki yeterlilik aranacak. Yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav yapılacak. 
Yazılı sınavda Türkçe, sosyal bilgiler, fen, hayat bilgisi, matematik ve genel kültür başlıklarında sorular sorulacak. Yanıtlar optik kağıtlara işaretlenecek. Yazılı sınavda 100 puan üzerinden 50 puan alan başarılı sayılacak. Ancak bakanlık ihtiyaç durumunda başarı puanını değiştirebilecek.

Fiziki yeterlilik sınavında komisyon, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamaları olarak değerlendirecek. Adayın süre takibi sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılacak. Fiziki sınavdan 60’ın altında puan alanlar başarısız sayılacak.

Sözlü sınavda adaya, genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek. Adaya konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak. Toplamda 70 puanı geçmek koşulu aranacak.

Üç aşamadan oluşan bu sınavın sonunda başarı sıralamasına esas giriş puanı hesaplanacak. Bu puan; adayın yazılı sınav ile fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25’i; sözlü sınav puanının ise yüzde 50’sinin toplamıyla bulunacak.

Asıl aday listesine girenler hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Uygun görülenlerden sağlık kurulu raporu istenecek.

BEKÇİLİK EĞİTİMİ YATILI MI?

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımlarında bir takım değişikliğe gitti. Buna göre; 2019 yılında 1. dönem çarşı ve mahalle bekçisi alımında adayların yatılı eğitim göreceği bildirildi.

Bekçilik başvurusu onaylanan adaylar eğitim için POMEM'e bağlı eğitim merkezlerinde yatılı olarak kalacak. İşte eğitimin verileceği iller,

Aydın POMEM: 650
Balıkesir POMEM: 1000
Bayburt POMEM: 750
Bursa POMEM: 550
Çankırı POMEM: 550
Elmadağ POMEM: 1300
Erzincan POMEM: 1907
Karabük POMEM: 800
Mersin POMEM: 700
Merzifon POMEM: 350
Niğde POMEM: 1000
Rize POMEM: 700

23 Oca 2019 - 17:09 - Emniyet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Harun - Ben mi yanlış gördüm aCaba yoksa 1 yıl ikametkah olayını kaldırmışlar mı arkadaşlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:09
06

Emrah - Ben ilk okul mezunuyum 1985 doğumlum bekçilikde yaş sınjrı kaç

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:09
05

Emre - Askerlik şartı kaldırılsın tek engelim bu polislikte askerlik şartı yok bunda da olmasın başkanım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:09
03

kemal özkan - Yaş sınırı 22 30 arası arkadaşlar ve mezuniyet şartını indirmişlermi bundan bi bilgisi olan varmı ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:09
01

Emekci - Yav Allah sizi bildigi gibi yapsin suraya tarih disinda herseyi yaziyorsunuz , biktim artik herseferinde tarihdd diye aciyorum ayni seyi yuz kere yaziyorsunuz , bunu yapmaktan vazgecin artik!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:09


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler