Atlı Kadın Polisler Göreve Başladı

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen kadın süvariler eğitimlerini tamamladıktan sonra ilk devriyelerine başladı.

Atlı Kadın Polisler Göreve Başladı
Atlı Kadın Polisler Göreve Başladı
+8
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen kadın süvariler eğitimlerini tamamladıktan sonra ilk devriyelerine başladı.
 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı Atlı Polis Grup Amirliği’nde görevli 3 Alman, 1 Belçika cinsi atlarıyla toplam 20 polis göreve başladı. Atlı Polis Grubunda 5 kadın polis de bulunuyor. 4 kadın atlı polis, birlikte çıktıkları ilk devriye görevinde ilk röportajlarını Demirören Haber Ajansı muhabirlerine görevlendirildikleri Gülhane Parkı'nda verdi.

Bindikleri atlarla İstanbul’un asayişini sağlamakla görevli olan kadın atlı polisler, niçin bu birliğe katıldıklarını, aldıkları zorlu eğitimi, nelerle karşılaştıklarını anlattı.

Kadın atlı polisler, mesaiye meslektaşlarının yardımıyla Büyükçekmece’de bulunan merkezlerinde atların fiziki muayeneleri ve tımarlarını yaptıktan sonra başlıyor. Dış göreve gidecek atlar kendilerini taşıyacak araca yükleniyor. Atlı polisler, günlük eğitimleri için Yenikapı’da bulunan etkinlik alanı da dahil İstanbul’un birçok noktasını kullanıyor.

Yenikapı etkinlik alanına günlük eğitimleri için gelen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı Atlı Birlik Grup amirliğinde görevli Komiser Yardımcısı Taner Vural ve binicilik eğitimi almış kadın polisler, ‘Karamel’, ‘Nezih’, ‘Prenses’ ve ‘Hashan’ isimli 4 at ile yaklaşık 3 saat boyunca günlük rutin temel eğitimleri gerçekleştirdi. Eğitimde ses ve toplumsal olay canlandırması gibi eğitim unsurları yapıldı. Daha sonra kadın atlı polisler, atları tekrar taşıyıcı van aracına yükleyerek devriye görevi yapmak üzere Gülhane Parkı'na doğru hareket etti.

Bir yıldır İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli olan polis memuru Güneş Abiş, vatandaşların kendilerini at üstünde gördüğü zaman şaşkınlık yaşadığını belirtti. Polis Memuru Güneş Abiş, “Bir yıllık polis memuruyum ve Atlı Birlik’in kurulduğunu duyduğumda severek ve isteyerek katıldım. Atlı Birlik’te olduğum için çok mutluyum. Atlı birlikte olmanın zor yönleri de var ama daha çok güzel yönleri oluyor. Mesela vatandaşlar at üstünde kadın polisleri gördükleri zaman hem çok şaşırıyorlar hem de gurur duyuyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

1 yıldır İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ayten Yüksek de ilk başta 4 ay eğitimin çok uzun olduğunu düşündüğünü, ancak atlarla tanıştıktan sonra bu eğitimin az bile olduğuna kanaat getirdiğini ifade etti.

Polis Memuru Ayten Yüksek, “İstanbul Atlı Birlik’te göreve başlayalı 6 ay oldu. 4 ay Ankara’da binicilik eğitimi gördük daha sonra birliğimiz açıldı. Çok zorlu bir eğitim süreci geçirdik. Çünkü at eğitimi çok basit bir eğitim değilmiş. Biz aslında binicilik eğitimine giderken '4 aylık eğitim çok' diye düşündük. Ama şu an anlıyorum ki, 4 ayın bile az olduğunu idrak edebildik. Önce temel binicilik eğitimi aldık, daha sonra 'At üzerinde nasıl hakimiyet kurulur?', 'Atla nasıl dört nal yapılır?' gibi farklı eğitimler aldık. Şimdi ise Gülhane Parkı’nda önleyici hizmet olarak devriye görevi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İki yıllık polis memuru olan Emine Bozoğlan ise, “Küçükken köyde atlar görüyordum ama beni bindirmiyorlardı. Çok korkuyordum. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde çalışırken eğitim açıldı. Çok merak ettim ve açıkçası merakımdan gittim. Ama iyi ki de gelmişim" ifadelerini kullandı.

Ankara’da aldıkları binicilik eğitim sürecinin çok zor olduğuna dikkat çeken Emine Bozoğlan, “Dört ay boyunca eğitimde bizi bayağı zorladılar. At üstünde gaz, sis, ses eğitimi aldık. Özellikle ses eğitimi çok zor bir süreçti. Atların toplumsal olaylarda oluşacak sese alıştırmak için çalıştılar. Eğitim süresince görev yapacağımız atlara hükmetmeye çalıştık. 800-900 kiloluk atlara hükmetmek çok zor oluyor. Görev yaptığımız atlar çok hissiyatlı hayvanlar, onlarla aramızda bayağı bağ kurduk" ifadelerini kullandı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde 2 buçuk yıldır polis memuru olarak görev yapan Merve Karahan ise, içindeki hayvan sevgisi nedeniyle Atlı Birlik'e katıldığını söyledi. Karahan, “Yaklaşık 1 önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde kurulan Atlı Birlikler Grup Amirliği’nde görev alıyorum. Şu anda İstanbul’da 5 kadın olarak görev yapmaktayız. Bu alanda İstanbul’da görev yapan ilk kadın polisleriz. Bu bizim için son derece gurur ve onur verici bir durum. İşimizi çok seviyoruz, severek yapıyoruz. Atlar çok özel hayvanlar, onlarla ilgilenmek, onlarla vakit geçirmek hem bize hem de onlara iyi geliyor. Atlı Birlik’i seçmemdeki amaç tamamen içimdeki hayvan sevgisiydi ve bende bir merak uyandırdı" ifadelerini kullandı.

Merve Karahan, atlı polis olmaya karar verince durumu ailesiyle paylaştığını atların büyük ve güçlü hayvanlar olmaları nedeniyle aile bireylerinin tedirgin olduklarını aktararak, “İstanbul’da daha önce olan bir şey değildi ve bir ilk olacaktı. ‘Nasıl olur’ diye ilgimi çekti. Ben de olmak istedim ve karar verdim. Sonuçta atlı kadın polis oldum. Atlı polis olmaya karar verdiğimde bunu ilk ailemle paylaştım. Ailem ilk önce biraz tedirgin oldu. Atlar sonuçta büyük ve güçlü hayvanlar. Ama her zaman ailem arkamda durmuştur, kararlarıma saygı duymuştur. O yüzden yapabileceğime inandılar ve beni desteklediler. Gittiğimiz görevlerde de etraftaki insanlardan çok güzel tepkiler alıyoruz. Kadın atlı polis olduğumuz için de ayrıca dikkat çekiyoruz. Çok güzel, olumlu tepkiler alıyoruz ve bu bizim hoşumuza gidiyor, motivasyonumuzu artırıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynaklar; Demirören Haber Ajansı

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

10 Ara 2018 - 12:27 - Emniyet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Ahmet - atlı polisler göreve başladı ama yedek köy koruyucuları baslayamadi sayn bakan biz neyi haketmiyoruz yoksa yanlış bir yoldamyiz rica etsem mesajımı okurmusunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:27
01

emrullah - tam bir saçmalık,Türkiye nin tek sorunuda buydu..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:27


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler