30 bin Polis Alımı Nasıl Yapılacak? İşte Detaylar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada:Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile 30 bin polis alımı yapılacak. 30 bin polis alımına ilişkin İçişleri Bakanı Soylu polis alımlarının nasıl yapılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada:Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile 30 bin polis alımı yapılacak. 30 bin polis alımına ilişkin İçişleri Bakanı  Soylu polis alımlarının nasıl yapılacağını açıkladı.
 

Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında EGM bünyesinde toplam 30 bin polis alımı yapılacağını ifade etti.

Bakan Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamalarının ardından EGM bünyesinde polis alımna ilişkin araştırmalar yapılmaya başlandı dedi. Adaylar bu polis alımlarının nasıl yapılacağını sorguluyor.

.

Peki toplam 30 bin polis alımı nasıl yapılacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında polis alımlarının 24. dönem POMEM, 25. Dönem POMEM ve 26. dönem POMEM kapsamında kadın erkek polis memuru alımı şeklinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Peki genel şartlar neler?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

Adaylarda, 31 Aralık 2018 itibarıyla 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise bu sınavlarda P3 puan türünde en az (48,00) ve üzeri puan, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı KPSS P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 yılı KPSS P93 puan türünde en az (56,00) ve üzeri puan almış olmak gerekmektedir.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

20 Mar 2019 - 14:26 - Emniyet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

yunus emre - gene önlisans gene 70 gene 70 nolur 60 olsun artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:26
05

Hidayet - On lisans mezunları için kpss şartı düşünülsün lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:26
04

Aday - dalga mı geçiyosunuz 2016 kpss ne alaka önlisansda yazdğınızıda mı okumuyorsunuz anlamıyorum ki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:26
03

Musa - Peki bu alimlar icerisinde PÖH alimi olucakmi 3 yildir bu haberi bekliyorum cunku bu olmazsa artik JÖH e basvuru yapicam bilgisi olan cevaplaya bilirmi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:26


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler