24. Dönem POMEM başvuruları ne zaman yapılacak?

24. Dönem POMEM başvuru tarihleri polis olmak isteyen milyonlarca gencin en çok merak ettiği konulardan biri olarak gündemi meşgul etmeye devam ediyor.. Hayalindeki polislik mesleği için başvuru yapmak isteyen adaylar başvuruların ne zaman başlayacağını öğrenmeye çalışıyor. Peki, 2. Dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak? POMEM başvuru şartları neler? 24. Dönem POMEM başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizin devamında...

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan 24. Dönem POMEM başvuruları ne zaman yapılacak? Sorusu polis olmak isteyen adayların en çok araştırdığı konu başlıklarından birisi haline geldi. İçişleri Bakanlığı 10 bin polis alımının yapacağını duyurmasından sonra başvuru tarihleri büyük bir heyecanla bekleniyor...

24. DÖNEM POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz haftalarda 23. Dönem POMEM mülakat giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların sınav yerleri ve sınav tarihleri Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanmıştı. Sınav sonuçları ve atamalardan sonra 24. Dönem POMEM başvurularının başlayacağı tahmin ediliyor. Konuyla ilgili ise henüz net bir tarih açıklaması yok.

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER KATILABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

Adaylarda, 31 Aralık 2018 itibarıyla 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise bu sınavlarda P3 puan türünde en az (48,00) ve üzeri puan, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı KPSS P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 yılı KPSS P93 puan türünde en az (56,00) ve üzeri puan almış olmak gibi şartlar aranıyordu.

POLİSLERİN MAAŞI NE KADAR?

2019 yılında enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Polis Memurlarının maaları da yükseldi.

Buna göre 2019 yılında görev yapan polis memurlarının maaşları şöyle;

En yüksek Polis Memuru maaşı 1/4 25 ve üstü: 5.073 TL
En düşük Polis Memuru maaşı ise, 4 bin 735 TL'dir.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

21 Oca 2019 - 15:03 - Emniyet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

çağla - yalvarıyorum artik lütfen önlisans kpss biraz düşsun lütfen artık ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 15:03
06

Esra - Artik yas tutmuyo polis olma hayallerime veda ettim aglaya aglaya hersey tamam yas tutmuo artik hoscakal polislik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 15:03
05

VEDAT - ÖN LİSANS KPSS PUANI 60 OLSUN. ADMİN DUYUR SESİMİZİ LÜTFEN !!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 15:03
03

Tugce - 2 yiliklar icin 2018 kpss onlisans puani gecerli degil mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 15:03


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler