2020 Bekçilik Alımı Başvuru Şartları Nelerdir? 2020' Bekçi Alımında Kadın Bekçi Detayı (Güncellendi - Mayıs)

Geçtiğimiz gün resmi gazetede yayınlanan yönetmlik değişiklileri ile bekçi alımı başvuru şartlarında değişiklik yapılmıştı. Yapılan değişiklikler ile 2020 yılında alınacak bekçi başvuru şartları da netleşmiş oldu. Henüz 2020 yılında alınacak bekçi sayısı belli olmamakla birlikte 2020 yılı bekçi ilanının ne zaman yayınlanacağı da henüz belli değil. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni bekçi alım başvuru şartları arasında kadın bekçi adaylarını da yakından ilgilendiren bir değişiklik

2020 Bekçilik Alımı Başvuru Şartları Nelerdir? 2020' Bekçi Alımında Kadın Bekçi Detayı (Güncellendi - Mayıs)
2020 Bekçilik Alımı Başvuru Şartları Nelerdir? 2020' Bekçi Alımında Kadın Bekçi Detayı (Güncellendi - Mayıs)
Haber albümü için resme tıklayın

Geçtiğimiz gün resmi gazetede yayınlanan yönetmlik değişiklileri ile bekçi alımı başvuru şartlarında değişiklik yapılmıştı. Yapılan değişiklikler ile 2020 yılında alınacak bekçi başvuru şartları da netleşmiş oldu. Henüz 2020 yılında alınacak bekçi sayısı belli olmamakla birlikte 2020 yılı bekçi ilanının ne zaman yayınlanacağı da  henüz belli değil. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni bekçi alım başvuru şartları arasında kadın bekçi adaylarını da yakından ilgilendiren bir değişiklik bulunuyor.

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik ve başvuru değişiklikleri, Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da duyuru olarak yayınlandı.

Bekçilik başvurusunda istenen evraklar listesi incelendiğinde kadın bekçi detayı göze çarpıyor.

Bekçilik başvurusunda istenen evraklar arasında "Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığını gösterir belge" ibaresinin eklenmesi kadın bekçi alımının önünü açmış bulunuyor.

EGM'DEN KADIN BEKÇİ AÇIKLAMASI

KPSS Cafe olarak daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Kadın Bekçi Açıklaması başlıklı bir haber yayınlamıştık.

"Bekçi olmak isteyen kadınlar kadın bekçi olur mu?, kadın bekçi alımı var mı? gibi soruların cevaplarını arıyor. Uzun süredir gündemi meşgul eden kadın bekçi konusuna Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklama ile netlik kazandı. İşte kadın bekçi açıklaması ve detayları..." ifadelerine yer vermiştik.

Asayiş Dairesi Başkan Yardımcısı Murat Biber de Türkiye'de destekleyici polisliğin işleyişi ve yasal yapısı hakkında bilgi vererek, "Çarşı ve mahalle bekçileri emniyet teşkilatımız bünyesinde görev yapar, özellikle geceleri yaya devriye olarak görevlerini ifa eder. Suçun önlenmesi, meydana gelen suçun şüphelilerinin etkin şekilde yakalanması ve sorumluluk alanına giren bölgelerde asayişin düzenli bir şekilde sağlanması için görev yapar." ifadesini kullandı.

Bekçilerin 2016 yılı haziran itibarıyla öncelikli olarak 6 ilde göreve başladığını dile getiren Biber, bu illerin İstanbul, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin ve Hakkari olduğunu söyledi.

Biber, bu yılın mart ayından itibaren bekçilik sisteminin 81 ilde aktif hale getirildiğine dikkati çekerek, "Halen ülkemizde 21 bin 241 erkek, 70'i kadın olmak üzere 21 bin 311 çarşı ve mahalle bekçisi görev yapmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Biber, kadın bekçilerin 65'inin polis merkezlerinde görev yaptığı aktardı.

2020 BEKÇİ ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bekçilik için başvuru yapacaksanız aşağıdaki şartlara uygunuk göstermeniz gerekiyor.

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

– En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

– En az 167 cm boyunda olmak,

– Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

– Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

– Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

– 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (02/07/2000 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (02/07/1988 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

– Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

– Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

– Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

– Memuriyete engel bir hali bulunmamak (657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'nci maddesinde belirtilen şartları taşımak),

– Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

– Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

– Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

– Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

– Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

– Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

– Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

– Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

10 Kas 2019 - 13:20 - Emniyet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

12

Merve - Orta okul alımları da açılırsa onlara

da bir şans verilirse çok güzel olur.Onların da bir şansa ihtiyacı var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 10:37
11

Can33 - ilk okul ve orta okul alımları da açılsın lütfen sayın bakanım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 10:35
10

Halil Sivan - Nezaman bavuru olacak ben ortaokul mezunuyum 4 cocuk var devlet sahip ciksin bize kilo ve boy orantili

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 04 Mayıs 16:11
08

Fatih - Sayın bakanım ne olur bekçi yaş şartını yükseltin yaş şartı 35 olsun sizden rica ediyorum sayın bakanım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Kasım 13:20
07

Sinem - 2019 yılında bayan alımı yapılmadı 2020 yılında bayan alımı yapın yaş sınırını çıkardın bizim hakkımız var bizde bu ulkenin evlatlarıyız bayanlara sahip çıkın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Kasım 13:20
06

Can - Askerlik sarti kaldirildi Adam akili bilgi verin insanlara

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Kasım 13:20
05

burak - hiç bir ülkede yaş sınırı yok. cahil okumamış dünya görüşü oluşmamış insanlara 4 bin tl maaş verip bekçi yapıyorsunuz. Sınava tabi tutup en yüksek puan alanların olması lazım çoluk çocukların deil. bu ülkede evli 31 yaşını geçmiş ev bakan nice erkekler var. gençler gitsin üniversite okusun okulu bitirsin sonra başvursun. üniversite okuyan insanları alın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Kasım 13:20
03

Davut - İlk okul mezunu başvurulan yapsın onlarada bir şans verilsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Kasım 13:20
02

Necati - Sayin bakanim askerlik sarti kaldırıldımi lutfen bir aciklama yapin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Kasım 13:20
01

Bekir - Sayın bakanım dikkate alınız ilkokul mezunlarınada şans veriniz lütfen bu vatanda bizde yaşıyoruz bizlerede hak verin devletimiz ve milletimizin güvenliği için bizde bu yola girelim !!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Kasım 13:20


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler