10 Bin Polis Alımı için Yaş ve KPSS Düzenlemesi Gelir mi?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni gerçekleştireceği polis alımı için ilan hazırlıkları başladı. Peki bu alımlarda kpss şartı ve yaş konusunda düzenleme gelir mi?

10 Bin Polis Alımında Yaş Sınırı Düzenlemesi Gelir Mi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı "10 bin polis memuru alımı için ilan hazırlıkları sürüyor" açıklaması üzerine polis adaylarının heyecanı bir kat daha arttı. Peki polis alımlarındaki yaş sınırı konusunda bir düzenleme gelecek mi? bu konuda bir süredir tartışmalar meydana geliyor, yaşı biraz daha ileride olan adaylar yaş sınırının esnetilmesinden yana tavır alırken, yaşı alımlar için uygun olan adaylarda şanslarının azalacağı gerekçesiyle 'gençlere şans verilmeli' konusunda tavır takınıyor. Bu konuda şimdiye kadar herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığına yönelik açıklama bulunmuyor. Polis alımlarıyla ilgili en yeni düzenlemeler PÖH alımlarıyla ilgili olmuştu.

PÖH DÜZENLEMESİNE BENZER DÜZENLEMELER GELEBİLİR Mİ?

Öncelikle askerlik şartı kaldırılmış daha sonra KPSS şartının aranmaması için gerekli düzenleme yapılmıştı. Lise mezunu adaylarda Polis Özel Harekat alımı için başvuru yapmışlardı. Yeni yapılacak polis memuru alımlarının üniversite mezunları arasından yapılması , kpss şartının aranması bekleniyor. Fakat adaylar ilgili alımlardaki şartların da esnetilmesinden yana tavır koyuyor. Hal böyle olunca tartışmalar uzayıp gidiyor. Polis alımına dair gelişmeleri bizler siz değerli ziyaretçilerimiz için yakından takip edeceğiz. Sizlerde bu konudaki taleplerinizi ve fikirlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. Sizce yaş sınırı konusunda bir düzenleme yapılmalı mı? , Polis alımlarındaki kpss şartının PÖH alımlarındaki gibi kaldırılması gerekiyor mu? bu ve benzer konulardaki fikirlerinizi bizlerle paylaşın. Polis alımına dair diğer adaylarla fikir alışverişinde bulunmak ve Türkiye'nin en gelişmiş Kamu personeli yardımlaşma grubuna katılmak için lütfen TIKLAYINIZ

KPSSCAFE.COM.TR - ANAKRA

21 Mar 2017 - 14:02 - Emniyet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

11

nur - bence devlet bir kereye mahsus olmak uzere 35 yaslarina bir sans vermesi lazim.Cunku bizler msgduruz devletin genc polislerine degil.vatanini seven insanlara dsha cok ihtiyaci var.Gencler alinmasin demiyom en azindan bizimde magdutiyrtimiz giderilsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:02
10

hatice - genç alınmayacakta ne alınacak.siz bu görevi oyun mu zannediyosunuz.sözde lisans mezunusunuz ama menfaatiniz için herşey boş demi.umarım yaş şartı sabit kalır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:02
09

Figen - Bence yaş siniri en az 30 olmalı sonuçta fiziki yeterlik sinavi ile alıcak adaylar yaşı küçük olanlari etkilemez en iyi kimse o kazanır kpss şartida olmasin bız bu vatanın cocuklariyız vatan sevgisi oyle iki rakamla ölçülmez adanlarmisin dediği gibi akacak kan damarda durmaz vatan yürekle korunur okul ile degil....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:02
08

Mehmet - Yaş 28 KPSS 55 olmadığı sürece lisans 10.000 kişi başvuru dahi olmaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:02
07

Büşra YILDIZ - Merhabalar.Polis alımına Lise mezunu bayan alınmayacak mı?2017'de saygılarımla..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:02
06

Doğan - Bence bir önceki alimda olduğu gibi olmalı. Ve en önemlisi önümüzdeki sınavdan önce yapılması taraftariyiz. Çünkü bu sınavdan sonra daha çok başvuru olacak ve şartlar da o nedenle sertleşerek. KPSS şartı olarak 60 puan ideal.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:02
05

Mustafa - Yaş sınırı ve hangi illerde alım olacak boy kilo hangi okuldan mezun bunları merak ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:02
03

murat - Zaten kpssye bi kac ay kaldi bende polis olmak istiyom yeni universiteden mezun oldum gecen sene okulum uzar diue kpssye girmemistim bu sene girecem ama simdi alim olursa haksizlik olur bence kpss sarti ya kladirilsin yada 2017 kpsssinden sonra alim olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:02
02

Ahmet - Arkadaşım KPSS şartı niye kaldırılsın. POMEM den bahsediyoruz KPSS ile alınmalı. Puansız alım olur mu ya.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:02
01

Emekli Polis - Zaten Kpss sonrası mutlaka alım olur bekleyiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:02


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler