Bakan Müjdeyi Verdi: 2018'de 5 Bin Engelli Memur Ataması Yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan engelli memur adaylarına atama müjdesi geldi. Bakan Kaya, "Kamuda 5 bin 777 olan engelli memur sayımızı 50 binin üzerine çıkarttık ve 2018 yılı içerisinde de inşallah 5 bin engelli memur alacağız." ifadelerini kullandı. İşte açıklamanın tamamı.

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan bir son dakika açıkalması geldi. Bakan Kaya açıklamasında engelli memur atamasına değindi ve beklenen müjdeyi verdi.

Kırıkkale Belediyesi tarafından engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama tutunmasına yönelik hayata geçirilen "Engelsiz Kafe"nin açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Kaya, açıklamasında, AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiğinden bu yana engelliler ve engelli ailelerin yanında yer aldığının altını çizdi.

Engelli vatandaşların yanlarında olmaya da devam edeceklerini dile getiren Bakan Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"2002 yılında engellilerin durumunu sizler biliyordunuz, yaşıyordunuz. Evine hapsedilmiş, odalara terk edilmiş engellilerimiz vardı. Biz bugün çok şükür hem istihdam anlamında hem eğitim anlamında tamamen sosyal hayatın içerisinde olmaları için çalışıyoruz. Öncelikle tüm evlatlarımızın eğitim almalarını istiyoruz. Engellilerimizin hayatın içerisinde olmalarını istiyoruz. Bu anlamda istihdamda çok önemli bir mesafe katettik. Kamuda 5 bin 777 olan engelli memur sayımızı 50 binin üzerine çıkarttık ve 2018 yılı içerisinde de inşallah 5 bin engelli memur alacağız. Engelliler için e-KPSS'yi getirdik. Sizler için getirdik. Bu tür sosyal sorumluluk projelerine de destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü biz istiyoruz ki engellilerimiz hayatın içerisinde yer alsın, toplumla kaynaşsın, el ele birlikte vakit geçirsin. Açtığımız kafe, bu anlamda çok güzel hizmetler verecek, buna eminiz. Hayırlı uğurlu olsun."

Kafenin işletmeciliğini yapan Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Emin Erkoç ise Kaya'ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

24 Kas 2017 - 13:58 - EKPSS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

HAMDİ DEMİRKAN - n hamdi demirkan lise mezunuyum memurluga adayim %48 engelliyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 13:58
01

emoş - meslek lisesi okul öncesi çocuk gelişimi bölümü mezunuyum. ekpss puanım 73 %44 doğuştan engelliyim . Ey güzel yüzlü nur yüzlü Bakanım Fatma Hanımefendi inşAllah bize çok kontejan veresin biz buna çok muhtacız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 13:58


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler