Zamlarla Birlikte En Düşük Memur ve Memur Emeklisi Maaşları Ne Kadar Olacak?

Kamu işveren heyeti ve yetkili Kamu Personeli Sendikası arasında toplu sözleşme imza töreni düzenlendi. Memur zammıyla ilgili konuşan Ali Yalçın, konuşmasına Çalışma Bakanı'na teşekkür ederek başladı.

Kamu işveren heyeti ve yetkili Kamu Personeli Sendikası arasında toplu sözleşme imza töreni düzenlendi. Memur zammıyla ilgili konuşan Ali Yalçın, konuşmasına Çalışma Bakanı'na teşekkür ederek başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun sendika kökenli olduğuna vurgu yapan Ali Yalçın, "Sayın bakanımız sendika kökenli olmasa belki işimiz daha zor olur, anlaşma çıkmayabilirdi. Sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Yalçın, "Süreç içerisinde diplomasinin tüm enstrümanları devreye girmiş, yoğun bir mesai sarf edilmiş, bakanlarımız, başbakanımız, cumhurbaşkanımızla herkesle görüşme yaptık. Bu doğal olandı, gelinen nokta her iki noktanın da memnuniyetiyle sonuçlandı. 258 kazanımı bağlayacağımız bir toplu sözleşme tarihe geçmiş olacak. 14 Ağustos'ta kamu iş veren heyeti bize 3+3 diye ifade edilen her iki döneme de tekavül edecek bir teklifle gelmişti, bu kümülatif 12.5 olarak yer almıştır.

Bu süreçte yoğun bir mesai başlamış bu yoğun mesai sonucu ikinci teklif dün itibariyle yüzde 16'ya çıkartılmıştı. Bu konuda ciddi bir artış gerçekleşmiştir. İmza altına alacağımız iki yıllık kümülatif artış oranı yüzde 17.5 'e yükselmiştir. Kamu görevlilerine iki yıl için zam oranında teklifte yüzde 40 arttırım sağlanmıştır. Bütün bunların özeti Memur-Sen ve işveren heyeti tarafından temsil edilen ve sonuçta mutabakatla sonuçlanan süreçte 36 milyar TL'lik bir ilave söz konusudur." dedi. Yapılacak zamlarla birlikte en düşük memur maaşı 2 bin 929 liraya yükselecek, 2019 yılının ikinci yarısında bu maaş 3 bin 198 lira olacak. En düşük memur emeklisi maaşı 2019 yılında 2 bin 093 TL olacak.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Ağu 2017 - 12:03 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler