Yeni KHK 'da Taşeron Sürprizi

Önceki gün yayımlanan yeni KHK ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin son adımı atıldı. Yayımlanan KHK'da Başbakanlık kapatıldı. Kurumun kapatılması taşeron işçilere yaradı.

Başbakanlığın kapatılması taşeron işçilere yaradı.

Yeni hükümet sistemine geçilmesi ile birlikte Başbakanlık kaldırıldı. Kurumun kapatılması ile birlikte 4/12/2017 tarihi itibariyle bu kurum bünyesinde şoför olarak çalışmakta olanların işçi kadrosuna atanması sağlandı.

KHK'da yer alan düzenleme şu şekilde;

"...4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca nitelikleri ve sayısı ihale dokümanında belirlenmiş, çalışma saatlerinin tamamının idare için kullanıldığı, yıl boyunca devam eden ve niteliği gereği süreklilik arz eden personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında 4/12/2017 tarihi itibariyle Başbakanlıkta şoför olarak çalışmakta olup bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte de çalışmaya devam edenlerden; 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımaları ve Başbakanlığa karşı açtıkları davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat etmeleri kaydıyla, sürekli işçi kadrolarına geçirilmiş sayılırlar. Bu şekilde sürekli işçi kadrolarına geçenler Başbakanlığın kapatılmasıyla Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına bir ay içinde atanırlar..."

Yeni hükümet sistemine geçilmesi ile birlikte yapılan bu düzenleme sonrasında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak şoförlük yapanların işçi kadrosuna geçişlerinin emsali oluşturuldu. Temennimiz taşeron olarak şoförlük yapanlarla kadroya geçemeyen diğer taşeronların biran önce işçi kadrosuna geçirilmesidir.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

10 Tem 2018 - 20:35 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

İLLER BANKSI - İLLER BANKASI TASERON OLARAK ÇALIŞANLAR KADRO İSTİYOR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Temmuz 20:35
05

İLLER BANKASI - İLLER BANKASI TASERON OLARAK ÇALIŞANLAR KADRO İSTİYOR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Temmuz 20:35
04

İLLER BANKASI - İLLER BANKASI YİNE LİSTEDE YOK TASERONA DEVAM BİZ ÇALIŞIYORUZ MUTAHİT KAZANIYOR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Temmuz 20:35
03

hüseyin - SAYIN BAŞKANIM SADECE ŞÖFÖRLER DEĞİL BİZLERİDE GÖRÜN SADECE ŞÖFÖRLER YOK TAŞERON OLARAK ÇALIŞAN BEN 10 YILDIR MEB.E BAĞLI ANAOKULUNDA ÇALIŞIYORUM AMA MAALESEF KADROYA GEÇİRMEDİLER LÜTFEN BİZİM DE SESİMİZİ DUYUN ARTIKKK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Temmuz 20:35
02

HASTANE - asıl işi yapmakta olup en basta herkesin bizlere gelmesini bekleyip merkezi steril üniteleri labaratuvar rontgen çalısanları olarak bizler yuzde 70 70 70 engeline takılarak kadro dışı kaldık sabırla % 70 engelinin kalkmasını bekliyoruz SAGİLARIMLA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Temmuz 20:35
01

Sefil - Sayin baskanim sizi cok seviyorum TCMB nda temizlik sirketinde calisiyorum ne olur bizede kadro verin siz adaletli bir insansiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Temmuz 20:35


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler