Yeğenine Bakan Teyze ve Halanın Maaş İmkanından Yararlanması Gündemde!

Torununa bakan büyükannelere ödenecek olan bakım maaşına ilgi büyüyünce, projenin genişletilmesi gündeme geldi. İşgücünün işe devam etmesi, ekonominin hareketine aralıksız katılım sağlanması adına teyze ve halalara da maaş imkanı gündeme getirildi...

Çalışan anneler, doğum sonrası izinlere ve ödemeler alma imkanına sahip oluyorlar. Öyle ki devlet memuru anneler yarım gün çalışma imkanından tam maaş alarak faydalanıyorlar, özel şirketlerde çalışan anneler de doğum parası veya rapor parası adına birçok ödeme alma imkanına sahipler. Yürütülen bu alımlardan faydalanabilen anneler, eğer işlerine devam etmek isterlerse yerlerine bakıcı tutmak durumunda kalıyorlar.

Ekonomik durumu buna müsade etmeyen ancak çalışmak zorunda olan anneler, bakıcı tutmak yerine büyükannelere çocuklarını bırakıyorlar... Böyle bir durumla karşılaşılması halinde de devlet tarafından büyükannelere bakım ödemesi yapılabiliyor. Böylelikle hem çocuğun bakım masrafları hem de annenin bu durumdan feragat etmesi adına yardım edilmiş olunuyor.

İstanbul Sanayi Odası tarafından gündeme yansıtılan ödemelere ilişkin sürecin, ay sonu itibariyle tamamlanması beklenirken, Şubat-Mart aylarında da uygulamaya geçirilmesi planlanıyor...

İlgi büyüdü, teyze ve halaya da ödeme yapılması gündemde.

Büyükannelere yönelik bu ödemenin ilgisi büyük olunca, teyze ve halalara da ödemenin yapılabilmesine ilişkin yeni bir ifade gündeme geldi. Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamada, "Pilot uygulamayı 6 ay izleyeceğiz. Önce büyükanne üzerinden gidiyoruz. İleride teyze, dede ve diğer seçeneklere de bakılabilir"

kpsscafe.com.tr | ANKARA

16 Oca 2017 - 19:53 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler