Volkswagen 5 Bin Kişi Alacak

Dünyanın önde gelen Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in Türkiye'de 5 bin kişilik istihdam sağlayacak bir fabrika yatırımı yapacağı öğrenildi. Hazırlıkları başlayan ve 2022 yılında faaliyete geçecek olan VolksWagen Üretim Türkiye tesisi, ilk etapta Skoda ve Seat modellerinin üretimini yapacak.

Dünyanın önde gelen Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in Türkiye'de  5 bin kişilik istihdam sağlayacak bir fabrika yatırımı yapacağı öğrenildi. Hazırlıkları başlayan ve 2022 yılında faaliyete geçecek olan VolksWagen Üretim Türkiye tesisi, ilk etapta Skoda ve Seat modellerinin üretimini yapacak.

Yaklaşık 10 yıldan fazladır Türkiye'ye yatırım için ikna edilmeye çalışılan Volkswagen (VW) konusunda sona gelindi.

VolksWagen mevcut fabrikalarında elektrikli modellerine yer açmak için bir süredir yeni bir üretim tesisine ihtiyaç duyuyor. Alman medyasında çıkan haberlere göre, bu çerçevede yatırım için Bulgaristan ve Türkiye'yi üzerinde yoğunlaşan Alman üretici, otomobil üretimindeki tecrübesi ve sahip olduğu bilgi birikimi nedeniyle tercihini Türkiye'den yana kullandı.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen VolksWagen'nin Türkiye fabrikasına yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtili. Grubun bünyesindeki birden fazla markanın modellerini üretecek üretim tesisinde, ilk etapta bantlardan Skoda Karoq ve Seat Ateca'nın inmesi için planlamalar yapılıyor.

Söz konusu iki model VolksWagen grubu markalarından Skoda'nın Çekya'daki Kvasiny tesisinde üretiliyor. Kvasiny'deki üretimin Türkiye'ye kaydırılmasından sonra ise Alman markanın Almanya'daki Emden ve Hannover fabrikalarını elektrikli modellere ayırarak Passat'ın üretimini Kvasiny'e çekeceği belirtiliyor.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

10 Ara 2018 - 12:18 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler