Vatandaşa Kötü Haber! Zam geldi..

Elektrik ve Doğal gaz faturalarına gelen zamların üstüne vatandaşa bir kötü haber daha geldi. Elektrikte Kesme-Bağlama ve Güvence Bedelleri Artırıldı.

Vatandaşa Kötü Haber! Zam geldi..
Haber albümü için resme tıklayın

Elektrikte kesme-bağlama ve güvence bedellerine zam yapılarak, sanayi ve ticarethane abone grupları için güvence birim bedeli kilovatsaat başına 84,8 TL, mesken için / konut için / daires için 29,8 TL, şehit aileleri ve muharip gazi abone grupları için 14,9 TL, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğer abone grupları için ise 40,2 TL oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikte kesme-bağlama ve güvence bedelleri, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi (TÜFE) değerleri dikkate alınarak yeniden güncellendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nin konuya dair kararları, 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, elektrikte güvence birim bedellerinin sanayi ve ticarethane abone grupları için kilovatsaat başına 84,8 lira, mesken için 29,8 TL, şehit aileleri ve muharip gazi abone grupları için 14,9 lira, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğer abone grupları için ise 40,2 lira olmasına karar verildi.

KESME-BAĞLAMA BEDELLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Kurul tarafından elektrikte kesme-bağlama bedellerinin alçak gerilim için 33,8 lira, orta gerilim için de 171,6 lira olması kararlaştırıldı.

SAYAÇ KONTROL BEDELLERİ GÜNCELLENDİ

Sayaç kontrol bedelleri de her yıl TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 1 Ocak 2019'dan itibaren direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif veya reaktif sayaçlar için kontrol bedelinin 22,1 lira, akım trafolu veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif sayaçlar için de 27,9 lira olması kararlaştırıldı.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

18 Ara 2018 - 12:57 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

İsa - Akp ve MHP gerçekten ülkeyi bitirdiniz be yazıklar olsun size ve size oy verenlere

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Aralık 12:57
07

Cengiz - Ben Akp ye kızmıyorum ,ülkenin hakkını veriyor. Çok memnunum zamlardan dolayı. Millet bunu istiyordu. Tşkler Reis

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Aralık 12:57
06

Atik - Zamanında verdiniz oyları,başımıza padişah yaptınız.o zaman ağlamacanız.bunlar daha iyi günlerimiz .daha çok öpecekler bizi.uyanın artık uyanın...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Aralık 12:57
04

Harun - Vergi denizine bir damla daha koyun ha bu arada koyulmadik bir kulak arkamız kaldı gelin orayada koyun yeni turkiye hedef 2023

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Aralık 12:57
02

Nurettin - Ne diyelim gücümüz yetmiyo istediyini yapiyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Aralık 12:57
01

Bagzi - Ya Allah aşkına yaşım itibari ile ben bu devletin geçmişinde neler olduğunu ve neler yaşandığını çok iyi bilen birisi olarak bir konuya değinmek istiyorum bu hükümete bu kadar yukleniyorsunuz elbette herkes gibi bunlarında yanlışları var egerki birinin eleştirecek sen( ±)(_)lerinide göz önünde bulunduracaksin verilen zamlara elbette karşıyım lakin düşünürseniz çiftçi ağlıyor mahsul para etmiyor diye inşaatçı ağlıyor para kazanamiyorum diye hayvacilikla uğraşan ağlıyor battik bittik diye esnaf ağlıyor battik diye ben daha hiç çok şükür diyeni görmedim kime dokunsan veryansın ediyor bu veryansın edenlere bir bakıyorum hayvancılıkla uğraşan kişiye besi hanesini büyütüyor ,çiftçiye bakıyorum ha bire tarla kiralama peşinde esnafa bakıyorum başka bir şube açma çabasında sanayiciye bakıyoum misal bir (motor tamircisi)adamın altında 200.000 bilirsin bmv veya mersedes daha değişik markalarda süper lux araçlar inşaatçı ya bakıyorum inşaatın biri bitmeden 2 sözleşme daha yapmış vs.vs.kardesim daha ben hiç kimsenin yağ kuyruğunda beklediğini görmedim evine herkes ekmeğini getiriyor şahsım yaşadığım bir olaydan bahsetmek istiyorum kardeşim ben çalıştırmak için işçi bulamıyorum adam işi beğenmiyor gerçekten aç ve ihtiyacı olan kişi işin ne olduğuna değil ekmek kazanmaya bakar bumudur memleketin kötü ve batmış hali ben gencligimde iş verenlerin gözünün içine bakardım işe götürsün diye devir değişti kardeşim şimdi bizler işçiye çalışana yalvarır olduk bumudur memleketin kötü hâli geçmiş hükümetlerin neler yaptığını da çok iyi biliyorum bir gecede %400 evet tam %400 zam larin yapıldığını unutmuş değilim bu cigirtkanliginizi o zaman niye yapmadınız bırakın şu karalama politasini geçmişimize birde şimdiki zamana bir bakin....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Aralık 12:57


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler