Uydudan TV İzleyenler Dikkat! Milyonlarca Evdeki Uydu Cihazları Değişecek!

TUYAD Yönetim Kuruşu Başkanı Özaydın, SD uydu alıcılarının HD uydu alıcılarıyla değiştirilmesi konusunda kullanıcılara uyarılarda bulundu.

Uydudan TV İzleyenler Dikkat! Milyonlarca Evdeki Uydu Cihazları Değişecek!

TUYAD Yönetim Kuruşu Başkanı Özaydın, SD uydu alıcılarının HD uydu alıcılarıyla değiştirilmesi konusunda kullanıcılara uyarılarda bulundu.

Türksat tarafından geliştirilen sıkıştırılmış yeni MPEG-4 HD formatıyla uydu platformunda yayın yapan tüm kanalların HD yayına geçeceğini söyleyen Özaydın, kullanıcıların HD cihaz kullanmaması halinde uydudaki kanalları takip etmelerinin mümkün olmayuacağını söyledi.  Özaydın, "Türksat’ın yeni MPEG-4 formatlı HD yayın teknolojisiyle ülkemiz yeni bir dönüşümü yaşayacak ve yakın zamanda standart çözünürlüklü yayın yapan tüm SD kanallar HD yayın yapmaya başlayacak. Biz de TUYAD olarak kurumsal üye firmalarımızla birlikte vatandaşlarımızı bilinçlendirerek HD yayınların herkes tarafından izlenebilmesi için yüzde 20 indirim kampanyasıyla desteğimizi ortaya koyduk. Bu sayede halen satılmakta olan eski SD uydu alıcılarının da zamanla tarihe karışacağı konusunda vatandaşlarımızı uyarmak da bizim için büyük bir önem taşıyor.

Biz TUYAD olarak sektörün bu değişime hazır olduğunu belirtiyoruz. TV yayınlarındaki HD dönüşümün 2,7 milyar dolarlık bir hacim oluşturacağını öngörüyoruz. Dolayısıyla 2018 sektörün hareketli olacağı bir yıl olacak. Ayrıca çok önemsediğimiz bir konu daha var. Eski uydu alıcılarının geri toplanması konusunda ELDAY derneğiyle önemli bir iş birliğine imza atacağız. Böylece sektörümüzün de hassasiyet gösterdiği Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği (AEEE) kapsamında eski SD uydu alıcıları ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak. Bu değişim ve dönüşüm kapsamında SD cihazların satışı duracak ve son tüketicinin de HD kaliteyi destekleyen cihazları satın alması teşvik edilecek." dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

19 Şub 2018 - 23:42 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler