Üniversiteden Yeni Mezun İşsizlere Çalışma Bakanından Müjdeli Haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, üniversite mezunu işsizler için son derece önemli bir çalışmanın detaylarını aktardı. Üniversiteden mezun olmuş, ancak iş bulamamış gençleri istihdam edenlerin maaşlarının yarısını devlet ödeyecek...

Üniversite okuyanların sayısının artmasıyla beraber, ülkedeki döviz fiyatlarında artış, ekonomik saldırılar ve terör saldırıları nedeniyle bir türlü turulmayan gündemde, ekonomiyi canlandırmak ve işsizlik sorununu ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atılmaya devam ediliyor.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu noktada son derece önemli bir bilgi aktarımında bulunarak, üniversiteden yeni mezun olmuş kişileri istihdam eden işverenlere, devlet tarafından maaşlarının % 50 lik kısmının ödeneceğini aktardı. Birinci senede asgari ücretin net yarısını ödeyecek olan devlet, ikinci yıl da bu asgari ücretin % 25 lik kısmını ödeyecek ve işveren üzerindeki yükü alacak.

İşverenler için de önemli bir kaynak olacak.

İşverenlerin hem kendi kalifiye kadrosunu kurma, hem de ekonomik anlamda sırtındaki yükü bir nebze çekecek olan düzenlemeyle birlikte; bu noktadaki problemler ortadan kaldırılmış olacak... TOBB ile işbirliği kurularak yürütülecek projede imzaların atıldığı aktarılırken, İşbaşı Eğitim Programıyla da büyük ölçüde geri kazanımlar elde edildiğinin altı çizildi.

Tüm gündem ve ekonomi haberlerine yönelik paylaşımlardan anında haberdar olmak için KPSS CAFE mobil uygulamamızı Android ve iOS marketlerden ücretsiz olarak indirebilir, bildirim alabilirsiniz.

Uygulamayı indirmek için > TIKLAYINIZ

kpsscafe.com.tr | ANKARA

16 Oca 2017 - 19:06 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler