Üniversite Okuyan Gençlerin Ailesine 821 TL Devlet Desteği Verilecek (İlkokul 684, Ortaokul 730 TL)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çocuğu üniversitede okuyan maddi durumu kötü olan ailelere çocuk okutma yardımları yapılıyor.

Üniversite Okuyan Gençlerin Ailesine 821 TL Devlet Desteği Verilecek (İlkokul 684, Ortaokul 730 TL)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çocuğu üniversitede okuyan maddi durumunun kötü olduğunu belgeleyen ailelere 821 TL devlet desteği veriliyor.  Çocuklarını okutmaya maddi durumları el vermeyen aileler 2017 yılında da devlet desteklerinden faydalanabilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ekonomik yetersizlikler yüzünden çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamayan ailelere verilen devlet desteği 2017 yılının başında asgari ücretin zamlanmasıyla birlikte artmıştı.

2017 yılından itibaren çocuğu ilköğretim seviyesinde okuyan maddi durumu kötü ailelere 684 TL, ortaöğretim seviyesindeki aileye 730 TL, üniversite düzeyinde okuyan ailelere de 821 TL devlet desteği verilecek. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen uygulamadan 2016 yılında 79 bin aile faydalandırılmıştı.

Kamudan haberler, gündemden haberler, son dakika haberleri ve çok daha fazlasını yakından takip etmek ilgili haberleri cep telefonunuza bildirim olarak alabilmek için kpsscafe.com.tr'nin mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

23 Nis 2017 - 12:10 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Osman - Bu destekten faydalanabilmek için ne yapmamız gerek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 12:10
01

bayram - Bu destekten faydalana bilmek için ne yapmamız gerek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 12:10


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler