Tuvalet ücretine dolar zammı isyan ettirdi

İzmir'e bağlı Bayraklı ilçesinde bir semt pazarında esnafın kullandığı umumi tuvalete dövizdeki artış sebebiyle % 50 zam gelmesi pazarcıları isyan ettirdi.

resim1_6169402
Haber albümü için resme tıklayın

Dövizde yaşanan dkur algalanması nedeniyle birçok ürüne zam gelirken, fırsatçılar da bu dalgalanmayı kullanmayı sürdürüyor. İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Yamanlar Pazaryeri’nde de döviz kurundaki artış nedeniyle esnaf isyan ederken, onları isyan ettiren ürünlerdeki artış değil umumi tuvalet ücretinin dolardaki artış sebebiyle % 50 zamlanması. Esnaf dün sabah 1 TL vererek yararlandıkları umumi tuvaletin 1,5 TL olduğunu öğrenirken, görevlinin dolarda yaşanan artış sebebiyle bu zammı uygulandığını söylemesi üzerine esnaf isyan bayrağını çekti.

Dün sabah tuvalete girmek istediği sırada zammı öğrenen Servet Yıldırım isimli esnaf, yaşanan zammın dolardaki artış sebebiyle olmasından dolayı büyük bir şok yaşadığını belirtti. Yıldırım, “Sabah pazara geldiğimizde her zaman 1 TL vererek kullandığımız tuvaletin artık 1,5 TL olduğunu öğrendik. Bunun nedenini sorduğumuzda da görevli arkadaşımız dolardaki artış nedeniyle zam geldiğini söyledi. Biz de zabıtaya şikayette bulunduk ancak ilgilenmediklerini söylediler” dedi.

Yaşanan zam sebebiyle tuvalete girmediklerini kaydeden Yıldırım, “Kağıt ve sabunda artış yaşanması sebebiyle zam geldiğini söylediler. Bizler tuvalete giremiyoruz. Zaten tuvaletler de oldukça kötü durumda. Lavabolarımız leş gibi ve bakımsız” ifadelerini kullandı.

Tuvalet zammı nedeniyle vatandaşların arabaların arasına girerek ihtiyaçlarını giderdiğini dile getiren Filiz Kınık, “Tezgahım ile tuvalet arasında yaklaşık 20 metre var. Ben gün içinde kokudan duramıyorum. Üstüne bir de tuvalet ücretini 1.5 TL yaptılar. Hizmet yok ama para istiyorlar. Kadınlar ihtiyaçlarını gidermek için komşularına veya yakınlarının evlerine gidiyorlar. Erkekler de arabaların aralarına girip ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalıyorlar. Biz düzgün hizmet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaşar Kaya isimli esnaf da yapılan zammın fırsatçılık olduğunu dile getirerek, “Tuvaletlerde hijyen yoktu. Bunun yanında dolar yükseldi gerekçesiyle bir de zam yapıyorlar. Bunun adı fırsatçılık. Döviz kurundaki yaşanan dalgalanma sebebiyle tuvaletçi de bu fırsatı kaçırmak istemedi ve % 50 zam yaptı” şeklinde konuştu.

Kaynaklar; İHA - Sözcü

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

21 Eyl 2018 - 21:22 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Ne yapsın - Adama fırsatçı yaftasını yapıştırmışsınız geçen hafta aldığım bebek maması 49,90 dan bu hafta 69,90 a çıkmış herşeye zam yapılıyor bu adamında bebeği veya çocuğu olabilir alın gücü düşüyor domatesi 7 liraya satan adam bi zahmet wc ye 1,5 tl versin oda o kazandığı ile domates alabilsin dün şoktan çocuğuma 1 adet muz alabildim 1 tane muza 2,40 tl para verdim ne yapsın adam 2000 tl maaşım var imkanım olsa bende dolar yükseldi herşeye zam geldi deyip maaşımı 3000 tl yaparım bu fırsatçılıkmıdır bence değil yanlış açıdan bakıyoruz olaya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 21:22
06

kibar feyzo - -S*çmkta yasah mı gurban ? -Değildir -Yatta suratan s*çam it*glu*t

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 21:22
05

Şırnak - Adam haklı her şey çok pahalı artık. Ve istikrarlı bir şeyde yok. Adamın aldığı sabunu su faturasını düşünmek lazım. Sıçmak diye olayı basitleştirmemek lazım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 21:22
02

Harun - Adam haklı beyler domates 5 TL oldu kilosu bırakın tuvalette 1.5 lira olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 21:22
01

Zaza dro - Şimdide esnafı suçluyorlar..yok kriz felan yok.. Tamamen algı operasyonu diğw

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 21:22


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler