Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Herkesi Memur, Asker, Polis Yapamayız!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, katıldığı "Girişimcilik ve Liderlik" konulu panelde Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olan işsizliğe karşı nasıl çözüm bulunacağını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Herkesi Memur, Asker, Polis Yapamayız!
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye’de işsizlik ve işsizler ordusu her gün daha da büyümeye devam ediyor. Büyüyen işsizlik ve işsizler ordusuna karşı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu nasıl bir çözüm bulunacağını açıkladı.

Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olan işsizlikler ilgili Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı ziyareti sonrasında Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Teknoloji Zirvesi'ndeki "Girişimcilik ve Liderlik" konulu panelde önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞİMCİLİK HAYAL KURMAKLA BAŞLIYOR

Girişimcilik hakkında bilgi veren Hisarcıkloğlu, “Girişimcilik hayal kurmakla başlıyor. 40 yıllık girişimciyim, hala her gün hayal kuruyorum. Hayal dünyanız o kadar geniş ki o kadar özgürsünüz ki hayatınızda hiçbir zaman diğer alanlarda bu kadar özgür olamayacaksınız. Onun için hayal kurmaktan sakın kaçınmayın. Her şey hayalle başlıyor. Girişimci olmak için hayal yetiyor mu? Hayallerden hedefe odaklanmak lazım. Hayalden hedefe dönemezseniz, hayalperest olursunuz. Hedefleriniz de büyük olmalı. Büyük hedef olmadan, hedefe ulaşabilmek mümkün değil. Çalışmayana nimet yok. Ezilmek istemiyorsan, çalışmaya devam edeceksin. Her gün sabah 'Yeni ne yapabilirim?' diye kalkıyor olmamız lazım. Girişimciliğin en önemli noktası bu." Dedi.

KİM NE İŞ YAPIYORSA İŞİNİ MARKA YAPSIN

Ayrıca girişimcilikle ilgili olarak markalaşmaya dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Kim ne iş yapıyorsa işini marka yapsın. Bir lira yerine 10 lira kazanabilme şansı var. Girişimcinin özü riskten geçer. Risk alamayan, cesur olmayan kişi girişimci olamaz, çünkü ya kazanırsın ya kaybedersin. Kendinize olan güveniniz ve hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Sermaye sende. Ortaklık kültürü bu işin özü. Girişimciliğin özü, ortak hareket etmekten geçiyor. Kazanmak istiyorsan birlikte hareket etme kültürünü özümseyeceksin, kıskançlık kültüründen çıkacaksın. Sizden özellikle ricam, birlikte hareket etme kültürünüzü her zaman için geliştirin. Umut olmadan umut edilene sahip olunmaz. Bunu unutmayın, yeter ki birbirinizi ne olur ötekileştirmeyin.” Diyerek konuştu.

İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ

İşsizliğin Türkiye'deki en önemli sorun olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Bunun çözümü ne peki? Herkesi devlet dairesinde memur, asker veya polis yapamayız. İşsizliği çözebilmenin yolu; ne kadar fazla girişimci varsa o kadar az işsizlik olur. Bugün Türkiye'de baktığımız zaman her bir girişimci demek, yanında ortalama 10 çalışan demek. Şu anda Türkiye'nin 1 milyon 500 bin girişimcisi var özel sektörün, yanında çalışan kişi sayısı da 15 milyon. Her yıl da 1 milyon kişi istihdam nüfusuna katılıyor Türkiye'de. Bunun çözümü, girişimci olabilmekte." İfadelerini kullandı.

21 Eki 2019 - 19:38 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Kuzey Güney - Herkes memur olmak istiyor çünkü hakları korunuyor. Özel de çoğu kişi çalıştığının karşılığını alamıyor, sigorta primleri ya yatıyor ya da eksik yatıyor. Düzensiz çalışma saatleri de cabası. Daha birçok şey var da yazılacaj bu kadarı bile yeter. Öyle sıcak koltuğa oturup şöyle böyle diye sallaması kolay. Burası Amerika değil. Eğitim sistemine bir el atsınlar gerisi gelir zaten. 14 senedir millet yabancı dil eğitimi alıyor kimse konuşamıyor vs.... Öyle herşey toz pembe değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 19:38
07

Adem - Sermaye olmadan nereye girişimci oluyorsun be. Hem maval anlatıyorsunuz suriyelilere eve yapın siz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 19:38
06

İsmail - Herkez memur olmasın dayı oğulları olsun yeterli biz özelde çalışırız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 19:38
05

Isteseler öğrenirler - 81 ilde üniversite olsun, herkes üniversite okusun ama torpilli olanlar kendi işini yapsın öyle bir hayat

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 19:38
04

Türkiye Vatandaşı - Gencecik bir nesil var hedefleri hayalleri amaçları var kendine özgü işte buna özgürlük denir. Herkes isteği meslek grubuna girebilir ama biri çıkar marka yapın vs. birçok akla mantığa sığmayan sözleri konuşur.Memur asker polis olmakta bir girişimciliktir. Kaygısı olmayan insanlar ancak bu konuşmaya destek olabilir. Çünkü çok sebebi var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 19:38
03

Mehmet - Sen tanidiklarini polis memur bekçi yapma yeter gerisini biz hallederiz ama halledemiyoruz sayenizde es dost akraba ala ala yer kalmadi bize kalkmis birde herkesi asker polis memur yapamayiz diyorsun yapamazssin tabi dayi amca isleri bunlari Allaha havalesiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 19:38
02

salih - bu arkadaş SÖMÜRECEK insan bulamadıkça arada bi ortaya çıkıp hbele hübele edip kenara çekiliyo alıyo mayışı :D düşünmek, kimse bilmediği için suç değil ama ifadeye döktün mü suç oluyo şu ülkede. o yüzen bişey derim uslubunca aslında da kaldıramaz kriz geçirirler diye korkuyorum :))) o yüzden he janim he deyip geçiyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 19:38
01

Lüzumsuz - Anlattığın konu ile verdiğin örnek birbirini tutmuyor başkan. Neden herkesi işçi,amele yapamayız demiyorsun. Çünkü işverene ucuza çalışacak eleman lazım. TL'nin değeri atmadığı sürece kimse o riski de almaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 19:38


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler