Turkcell'den Yeni Şirket Atağı

Turkcell sermayesi 500 milyon TL'ye kadar olan tüketici finansman şirketi kuracak; 1 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu.

Turkcell sermaye tavanı toplam 500 milyon liraya kadar olan tüketici finansman şirketi kurulması, gerekli işlemlerin yapılması ve izinlerin alınması için yönetime yetki verdi.

Şirketten KAP'a dün akşam yapılan açıklamada, bu kapsamda gerekli izinlerin alınması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvuru yapıldığı ifade edildi.

Turkcell'in KAP'a yaptığı diğer bir açıklamada da, Türkiye dışında satılmak üzere, çeşitli tertip ve vadelerde azami 1 milyar dolar veya eş değeri yabancı para tutarına kadar borçlanma aracı ihracına ilişkin onay için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldığı belirtildi.

Açıklamada sözkonusu başvurunun, 25 Ağustos'ta açıklanan ve 3 milyar dolara kadar borçlanma alternatiflerinin değerlendirilmesi için alınan karar kapsamında olduğu belirtildi.

28 Ağu 2015 - 09:29 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler