Türk-İş 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Sonuçları' Açıklandı

Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırı açıklaması az önce yayımlandı. Türk-İş araştırmasına göre Mart ayı açlık sınırı 1480 TL, yoksullık sınırı 4 bin 823 TL...

Türk-İş Açıkladı 'Açlık Sınırı 1480 TL '

Türk-İş araştırmasına göre 2017 yılının mart ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1480 TL olurken, yoksulluk sınırı aynı ailede 4 bin 823 olarak belirlendi. Türk-İş tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya çıkarmak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aileye yansımalarını belirlemek üzere senelerdir geleneksel olarak her ay yapılan açlık ve yoksullık sınırı araştırmasının 2017 yılı Mart ayı sonuçları açıklandı.

Araştırmalara göre 4 kişilik bir aile sağlıklı, dengeli ve yetenerli beslenmek için aylık 1480 TL harcamalı, bu ailenin giyim, konut, ulaşım , eğitim , sağlık gibi masrafları da göz önüne alındığında da yoksulluk sınırı ortaya çıkıyor. Aynı araştırmada yoksulluk sınırı 4 bin 823 lira 31 kuruş olarak açıklandı.

Kamudan haberler, gündemden haberler, son dakika haberleri ve daha da fazlasını yakından takip etmek için kpss cafe mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Haberlere dair yorumlarınızı sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

27 Mar 2017 - 11:56 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

ah ulen - hem acım hem yoksul mıllet ne derdıne dusmus bızı dusunen yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 11:56


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler