Tüketici güven endeksi azaldı

Tüketici güven endeksi, temmuzda geçen aya göre yüzde 2,7 azalış gösterdi.

ANKARA (AA) - Tüketici güven endeksi, temmuzda geçen aya göre yüzde 2,7 azalış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı.

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, temmuzda geçen aya göre yüzde 2,7 geriledi. Haziranda 66,45 olan endeks, bu ay 64,66 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi ise söz konusu dönemde yüzde 0,4 arttı. Geçen ay 87,92 olan endeks, bu ay 88,24'e yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

- Genel ekonomik durum beklentisi azaldı 

Haziranda 89,48 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi, yüzde 5,8 azalarak temmuzda 84,33 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi de söz konusu dönemde yüzde 7,2 azalarak temmuzda 63,89 değerine geriledi. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki yükselişten kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali endeksi ise yüzde 13,7 arttı. Haziranda 19,53 olan endeks, temmuzda 22,20 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını gösteriyor.

# thy

23 Tem 2015 - 11:01 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler