TESK Genel Başkanı'ndan Benzin Zamlarına Tepki 'Mantıklı Bir Açıklama Yapılmalı'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, art arda gelen benzin zamlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

TESK Genel Başkanı'ndan Benzin Zamlarına Tepki 'Mantıklı Bir Açıklama Yapılmalı'v

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, art arda gelen benzin zamlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyada dolar ve petrol düşüşte iken yapılan zammı ve dolar ve petrol yükselirken yapılan indirimi anlamakta zorlandığını söyleyen Palandöken, "Sürekli olarak benzin ve motorine zam yapılıyor. İki gün önce Türk lirasının dolar karşısındaki değeri 3.97 TL iken bugün 3.93 seviyesinde, Brent petrolün varili ise 64 doların üzerinde iken bugün 63 dolar seviyesinde ve halen de düşüş eğiliminde. Yani dolar ve petrol fiyatları yükselirken benzine yapılan indirimi de, dolar ve petrol düşüşte iken yapılan 8-10 kuruşluk zammı da kimse anlamış değil." dedi.

Benzin ve motorine tavan fiyat getirilmesinin kaçınılmaz hale geldiğini, adeta vatandaşın aklıyla alay edildiğini söyleyen Palandöken, "Çünkü bu zamlar enflasyonu azdırdıkça azdırıyor. Bu zamlara müdahale edilmedikçe enflasyon da, faizler de düşürülemez" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

23 Kas 2017 - 16:50 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler