Taşerona Kadroda Flaş Gelişme: Sarıeroğlu Taşeron Sorunu ile Yoğun Olarak İlgileniyor"

Taşerona kadro konusunda bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Bakan Sarıeroğlu'nun taşeron sorunu üzerinde durduğu ve bu sorunun çözülmesine önem verdiği öğrenildi. İşte detaylar ve o açıklama.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, yaptığı son dakika açıklamasında taşerona kadro konusuna değindi.

Bugünkü köşesinde kaleme aldığı yazısında taşerona kadro konusuna değinen yazar Mahmut Övür, sorunun çözüme kavuşturulacağı belirtildi. Övür kaleme aldığı yazısına Bakan Sarıeroğlu'nun bu konuya önem verdiğini söyledi. İşte Mahmut Övür'ün kaleme aldığı yazısında taşerona kadro ile ilgili yaptığı açıklama:

"Ülkenin önemli bir bakanlığına uzun yıllardan sonra bir kadının atanması sadece kadınlar için değil, bizzat çalışan milyonlar için motive edici bir karardı. Çünkü Sarıeroğlu, çalışma hayatının içinden gelen bir sendikacıydı ve toplumsal hayatın sorunlu alanları konusunda hem çalışmış hem de uzmanlaşmış bir isimdi.

Hak-İş Konfederasyonu çatısı altında birçok görevde bulundu. Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı olarak "ilk kadın sendika başkanı" oldu. Ve sırasıyla Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı, Sosyal Politika ve Endüstriyel İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı görevlerinde bulundu.

Bu süre içinde çalışma hayatı, endüstri ilişkileri, kadın, gençlik, çalışan çocuklar, sosyal politika; işsizlik, istihdam, kayıt dışı, yoksulluk, gelir dağılımı gibi onlarca sorunlu alanla ilgili ciddi çalışmalar yaptı.

Özellikle kadın ve çocuk çalışanların sorunlarına dikkat çekti ve o konuları işleyen kitaplar yazdı. Bütün bu birikimini de 2008'de siyasete taşıyarak AK Parti'de önemli görevler üstlendi.

AK Parti Kadın Kolları MKYK üyeliğinden, İstihdam Komisyonu Başkanlığı'na, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı'ndan Genel Merkez Kadın Kolları Halkla İlişkiler Başkanlığı'na, bir dizi görev yaptı.

Şimdi bir kadın bakan olarak icranın başında ve düne kadar tespit ettiği ve çözülmesini istediği onlarca soruna artık çözüm üretmekle karşı karşıya... Bu hem beklentileri hem de sorumluluğu artırıyor. Eski sendikası Hak-İş Başkanı Mahmut Aslan bu konuda şunları söylüyor:

"Yol arkadaşımızın bu göreve gelmesi sadece bizim için değil, tüm çalışanlar ve emekçiler için önemli bir kazanım. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza teşekkürlerimizi ilettik. Arkadaşımız tecrübesi, birikimi ve ilkeli duruşuyla bizim onurumuz ve gururumuz. Hak-İş olarak beklentilerimiz ülke ve çalışan merkezlidir. 550 bin üyemizle bu beklentilerin çözülmesi için bakanımıza destek olacağız."

Aslan, içinden geçtiğimiz sürecin en önemli gündem maddesinin ise taşeron sorunu olduğunu vurguluyor. Uzun yıllardır Türkiye'nin gündeminden düşmeyen ve giderek kangrenleşen bir taşeron sorunu var. Bunun sürdürülemez olduğunu bütün taraflar biliyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren, zaman zaman siyaseti de geren bu soruna artık bir çözüm bulunmalı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'nun bu alanda atacağı adım ise merakla bekleniyor. Toplumun ve milyonlarca çalışanın beklentisi bu... Peki, bakanlıkta bu beklentiye cevap verecek, çalışanları umutlandıran bir çalışma var mı?

Bakan Sarıeroğlu'nun bu kritik sorunla yoğun olarak ilgilendiği biliniyor ve yakın vadede radikal bir çözümden söz ediliyor. Umarım taşeron meselesinin bir daha konuşulmayacağı ve gündemden çıkacağı bir dönemin eşiğindeyizdir."

Taşerona kadro haberlerinden  haberdar olmak için lütfen buraya --->>tıklayın   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayın android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

12 Ağu 2017 - 16:03 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

10

hayalet - Ya kardeşim taşeron da fetocular var fetocuları bi temizleyin hele ya bunların hepsi fetocu hepsi vatan haini ya bide kadro verirseniz sıkıntı kardeşim taşeron kadroyu alınca diyecek ohhh ne güzel devlete yaşlandık yat yat Allah yat olmaz yani yatacak değil çalışacak adam lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 16:03
09

Mehmet - Peki biz KPSS ye hazırlanıpta atanamayan üniversiteli gençler ne olacak. Bu yüzden talerona hayır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 16:03
08

TAŞERON İŞÇİ - Sen önce yazı yazmayı öğren kpss yi neden kazanmadığın belli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 16:03
07

Taşeron - Hastanelerde emeklisi géçen kadrolulara sesıni duyuramıyorsunda taşeronamı sesin çıkıyor kpss bızlerde giriyoruz yanlış yerde hakkını arıyorsun emeklisi geçen emekli edilır sende yerlesirsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 16:03
06

Çağlar Şahan - İyi oldu bu millete çunku bu millet bunu hak etti ! Bu kadar oy almasalardı o zaman nasıl yasa çıkıyordu . Adamlarda haklı seve seve mecbur oy verecekler veriyorlarda diyor . Hala kandırılmaya meyilli milletimiz var hala burdan medet umuyorlar .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 16:03
05

Hayrettin Yılmaz - Biz Mersin Tarsus belediyesinde imar ltd şirketinde çalışıyoruz bize kadro gelirmiş ne zaman bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 16:03
04

Fatih - TBMM de bile millet vekillerine hizmet eden taşeron işçiler vardır. Burnunun ucunu göremeyen Kişiler bu işi çözemez.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 16:03
02

bulent yurtasan - devlet personel başkanılğı internet adresi http.//.www.dpb.ğov.tr

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 16:03


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler