Suriye'de muhalifler Türk lirası kullanmaya başladı

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde muhaliflerin denetiminde olan bölgelerde halkın Suriye lirasının yanında Türk lirasını da kullanma kararı alındı.

HALEP (AA) - Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde muhaliflerin denetiminde olan bölgelerdeki halkın Suriye lirasının (SYP) yanında Türk lirası (TL) da kullanma kararı aldığı bildirildi.

Muhalifler, Halep'te düzenledikleri toplantısında, kentin kuzeyinde bulunan muhaliflerin SYP ile TL'yi ortak olarak kullanmaya başlayacaklarını duyurdu.

Halep Kent Konseyi adına yapılan açıklamada, Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelerde rejimin hükmü kalmayana kadar her iki para biriminin de kullanılacağı belirtildi.

Muhalif bölgelerde SYP'nin fazla bulunmadığı için TL'nin kullanılacağı kaydedilen açıklamada, rejimi ekonomik olarak çökertmek için Türk lirasının kullanılacağı vurgulandı.

"Türk lirasının kullanılması halkın yararına"

Halep'teki esnaflardan Raşid Tahvali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in kuzeyinde Türk lirasının kullanılması halkın yararına olduğunu söyledi.

Bölgede doların çok pahalı olduğunu ifade eden Tahvali, şöyle devam etti:

"Irak savaşında halk kendi parasını kullandı, dolar kullanmadı. Bir dolar alabilmek için yüzlerce dinarı bozduruyordu. Burada rejimin düşmesi halinde dolar yükselecektir. Allah buradaki tüccarlardan razı olsun.Suriye lirasını, Türk lirasıyla değişmeyi uygun gördü. Suriye'ye yakın olması nedeniyle TL'nin muhalif bölgelerde kullanılması uygun görülmüştür."

Tüccarların Türkiye'den alış verişi Türk lirası üzerinden yaptığı için iç piyasada da satmada kolaylık sağladığını vurgulayan Tahvali, bölgelerde halk benzin, yeme içme ile diğer alışverişlerini TL üzerinden yapmaya başladığını kaydetti.

# thy

11 Ağu 2015 - 10:39 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler