Son Dakika:Başbakan Yardımcısından Binlerce Kişiyi İlgilendiren Açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamada, binlerce hacı adayını ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Dolar fiyatları üzerinden hac başvurularını yapmış kişilere geri ödeme yapılacağı aktarıldı. Olaya ilişkin detaylar haberimizde.

Gündemin hararetli konularından birisi olarak nitelendirilen ve döviz fiyatlarında sürekli yaşanan dalgalanmaya işaret çeken Numan Kurtulmuş, dış güçlerin spekülatif hareketleri olduğunu ifade etti. 15 Temmuz Darbe girişiminin hemen ardından dolar fiyatlarında yükselişin meydana gelmesi, 14 Temmuz tarihine bir kaç gün sonra geri dönmesi ve daha sonra ABD başkanlık seçimleri ve beraberindeki global hareketlilik nedeniyle şuan doların belirtilen düzeylerde seyrettiğini ifade eden Numan Kurtulmuş, dış güçlerin etkisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

" Bazı spekülasyonlar yürütülüyor. "

Dolardaki sürekli dalgalanma hareketlerinin dış güçlerin spekülasyon uygulaması sonucu oluştuğunu aktaran Numan Kurtulmuş, işin arka planında bazı dış güçlerin olduğunu işaret etti. Döviz fiyatlarındaki artışa ilişkin de yeni bir önlemi kamuoyuna aktardı. 

" THY bilet fiyatları aşağıya çekilecek, şuanki döviz kuru üzerinden işleme alınmayacak. "

Dolardaki yükselişe önlem almak amacıyla Türk Hava Yolları uçak biletlerinde kurların mevcut kur üzerinden kayda alınmayacağı, tamamen farklı fiyatlar üzerinden işlemlerin sağlanacağını açıkladı. Böylece bilet fiyatları üzerinde ciddi miktarlarda bir indirimin söz konusu olacağını aktaran Numan Kurtulmuş, anayasa teklifine ilişkin soruları da yanıtlandırdı.

"Anayasa teklifini meclise sunacağız."

Yeni Anayasa düzenlemesiyle alakalı soruların sorulması sonrası açıklama yapan Numan Kurtulmuş; Anayasa düzenlemesinin çalışmalarının tamamlandığını ve yakında meclise iletileceğini ifade etti.

kpsscafe.com.tr | KONYA

08 Ara 2016 - 11:36 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler