Son Dakika: Maliye Bakanı'ndan Yeniden Yapılandırmayla İlgili Flaş Açıklamalar

Maliye Bakanı Naci Ağbal , kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

Son Dakika: Maliye Bakanı'ndan Yapılandırmayla İlgili Açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal , kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor.  Bakan Ağbal, "Zor durumda olan mükellefler yeni sistem sayesinde taksitlerle, düşük faizlerle borçlarını ödeyebilecek.Ödenmemiş borçlar için bu sistemi devreye soktuk.7020 sasyılı yeni yapılandırma kanununda, vergiye uyumlu mükelleflere kolaylaştırılmış tecil imkanı getirildi. 1997 öncesi araçlara sahip olanlar, uygulamadan yararlanırlarsa, bu araçlar üzerinden alınacak vergileri almaktan vazgeçiyoruz. Trafikte seyreden eski araçların da çekilmesine imkan sağlayacak.Gümrük vergisi, gümrük idari para cezaları, trafik, askerlik, seçim, nüfus, karayolu taşıma kanunu cezaları, karayollarından usülsüz geçiş, RTÜK idari para cezaları, öğrenin katkı kredisi ve öğrenim kredisi ve borçları mutlaka bu Çarşamba akşam saatlerine kaar ödenmeli. Ecrimisillerin da bu Çarşamba günü akşama kadar ödenmesi gerekiyor.

Bu ödemeler, vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azaltıldı, vergi ihtilafları sulh yoluyla çözüldü, vergi incelemelerinde tespit edilen vergilerin dava yoluna gidilmeksizin ödenmesi sağlandı, işletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirildi, yurt içi ve yurt dışındaki bazı varlıklar milli ekonomiye kazandırıldı, matrah ve vergi artırımı getirilerek işletmelerin geleceğe odaklanmaları sağlandı. Trafik cezalarında ödenmeyen her ay yüzde 5 faiz alınıyor. Yılda yüzde 60 faiz.

Geçmişte ödenmemiş borç varsa çok ciddi bir yük var. Buradan çağrı yapıyorum, Çarşamba gününe kadar trafik cezası borcu olanlar ödeme yapması halinde yüksek oranlı gecikme zammını ödemekten kurtulacaklar. Vergi borcu yapılandırılmasında ikinci taksit için 31 Mayıs son gün! Borç yapılandırma yapan vatandaşların borçlarının ilk iki taksitini ya da peşin ödemeyi çarşamba gününe kadar yapmaları gerekiyor." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

29 May 2017 - 10:23 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler