Şirketleri İhaleye Alınmayan Taşeron İşçiler: "Kıdemi Değiş Taşeronu Kaldır"

Şirketleri personel alım ihalesine alınmayan işçiler, Şişli Belediyesi önünde toplanarak protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı. İşte işçilerin yaptıkları açıklama.

Şişli Belediyesi bünyesinde bulunan Kent-Yol şirketinin personel alım ihalesine alınmadığını iddia eden işçiler, iş  bırakmanın ardından sabah satlerinde belediye binası önünde toplandı. Belediye önünde toplanan grup, bir süre slogan attı. 'kıdemi değil taşeronu kaldır' yazılı dövizler ve ankartlar taşıyan işçiler için polis ekipleri, belediye binası önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Şişli Belediyesi önünde toplanan grup adına konuşma yapan Genel İş Sendikası üyesi Taner Şanlı, "Bu ülkenin kanunları bu ülkenin çalışanları için yapılır. Bu ülkenin çalışanları bizleriz. Her gün bu kentin temizliğini yapan, halkı mağdur etmeden nasıl bir mutluluk sağlarız diye nefes yoran, dert yanan bizleriz. Buranın da asli sahipleri bizleriz. Bizim yaptığımız tamamen bu işin sonuçlanmasına yöneliktir. Dün CHP genel merkezinde saat 12'ye kadar bir görüşme yaptık. Anlaşılan o ki, bugün saat 17.00'de Belediye Başkanımız ve şube yönetimi ile buradaki arkadaşlarla birlikte bir görüşme sağlanacak. Tek umudumuz bu işin bir an önce toparlanması. Yoksa şu bilinsin ki; kim ne düşünürse düşünsün, kim sağda solda ne derse desin, kim ne yapacaklar diye bakacaksa baksın, kimse bizi izlemesin. Gelsin burada bizimle birlikte emek mücadelesi versin. Biz 25 kişilik yürüyüşü başlatacağız. Bugün saat 17.00'deki görüşme umarım olumlu sonuçlanır. Çünkü hem diyorlar 'ya sizin derdiniz zaten zora sokmak belediyeyi', bütün alttan dürtmeleri bu. Bizim hiçbir şey yaptığımız yok. Ama bu iş geri gelmezse bilinecek ki bu mücadeleyi biz vermesek bile buradaki işçi mücadelesini verecek. Umarım ki akşamki görüşmeden bir netice alınır. Bizde bundan vazgeçeriz. Çünkü bizim derdimiz üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Kimse bizim üzerimizden siyaset yapmasın. Buradaki işçinin tek derdi alın terinin, emeğinin karşılığını almaktır. Buradaki taşerona müsaade etmemektir. Akşam eğer bir sonuç gelmez ise otobüsümüz gelmiş hazır burada. Vallahi biz yürürüz" açıklamasını yaptı.

Basın açıklamasının yapılmasının ardından işçiler, belediye binası önünden ayrıldı. Öte yandan polis ekiplerinin belediye binası önündeki bekleyişi devam ediyor.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

26 Tem 2017 - 11:48 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

orjinal taşeron - Aldığımız maaşlar Açlık sınırının altında kalmasın yeter

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 11:48


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler