Sigara Cezalarına Yeni Zam Uygulanmaya Başladı

Sigara cezalarına 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli yeni uygulama başladı. Buna göre kapalı alanda sigara içenler, yere izmarit atanlar, sigaraya benzer şeker ve sakız üretenler ne kadar ceza ödeyecek? işte detaylar...

Sigara Cezalarına 2017 Yılından İtibaren Yeni Zam

Sigaranın yaygınlaşmasını önlemek amacıyla uygulanan cezalara zam geldi. Kapalı alanda sigara içen, yere izmarit atan, sigaraya benzeyen şeker ve sakız üretenlere uygulanan cezalara zam yapıldı.

Sigara fiyatlarının ardından sigara cezalarına da zam geldi. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren sigara cezalarında yüzde 3.83 oranında artışa gidildi. Kapalı alanlarda sigara içmenin cezası geçtiğimiz yıl 105 TL olarak uygulanırken, 2017 yılından itibaren kapalı alanda sigara içenlere uygulanacak ceza 109 TL olak düzenlendi. Yere izmarit atmanın cezası 2016 yılında 63 liraydı, 2017 yılından itibaren yere sigara atanlara uygulanacak ceza 65 TL olarak düzenlendi.   Düzenlemelerin içerisinde sigaraya benzer şeker ve sakız üretenlere de zam bulunuyor. Sigaraya benzeyen şeker ya da sakız üreten üreticilere 149 bin Türk lirası ceza kesilebilecek.

Konu ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. Kpsscafe.com.tr'nin mobil uygulamasını ücretsiz indirerek , son dakika haberlerine anında erişim sağlayabilirsiniz. KPSSCafe.com.tr android ve ios uygulamaları tamamiyle ücretsiz ve kolay bir kullanıma sahiptir.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

04 Oca 2017 - 11:07 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler