SGK'dan Erken Emeklilik Açıklaması ! Emeklilikte Yaşa Takılanları Üzecek Gelişme

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, erken emekliliği yönelik bir çalışmanın olmadığını söyledi. Emeklilikte yaşa takılan (eyt) vatandaşların talep ettiği düzenleme , gerek hükümetten gerekse SGK tarafından gerekçeleriyle reddediliyordu.

SGK'dan Erken Emeklilik Açıklaması ! Emeklilikte Yaşa Takılanları Üzecek Gelişme

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, erken emekliliği yönelik bir çalışmanın olmadığını söyledi. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların talep ettiği düzenleme , gerek hükümetten gerekse SGK tarafından gerekçeleriyle reddediliyordu. Erken emeklilik konusunda son olarak SGK Başkanı yeni bir açıklama daha yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı , erken emekliliğin büyük bir maddi külfet yaratacağını dile getirdi. Bağlı,"200 milyar lira varsa emekli edelim. Yıllık 20 milyar lira ödeme yapıyoruz. Bunu bugünkü sistem kaldıramaz. Bunun için primleri yüzde 100 artırıp, maaşları yüzde 50 düşürmek gerekiyor.Şu anda kadınlarda 58, erkeklerde 60 emeklilik yaşı uygulanıyor.

Buna rağmen bunu delmeye çalışıyorlar. Önceleri çıraklık eğitiminin emeklilik başlangıcı alınmasını istediler. Şimdi de staj süresinin emeklikten sayılması isteniliyor. Böylece bir süre sonra emeklilik yaşının yeniden düşürülmesine kadar gidecek" dedi.

Kamu personeli haberleri, SGK duyuruları, gündemdeki  son  dakika gelişmeleri ve çok daha fazlasını yakından takip etmek ve ilgili haberleri cep telefonunuza bildirim olarak alabilmek için kpsscafe.com.tr'nin mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

18 May 2017 - 11:37 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

kaan - herkeze para verılırken devlet batmıyor bızlere gelınce ulke batıyorsa yazıklar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:37
07

İkbal - Bizi emekli edince bu ülke batıyorsa batısında sizde kurtulun bizde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:37
06

suzan - Yazıklar olsun ya elin suriyelilerini doldurdunuz bu ülkeye onları besliyorsunuz bizim kazanılmış haklarımızı onlara yediriyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:37
05

Ayse - Ben 52 yaşındayım halen calışıyorum 62 yasında emekli olçakmısım bu öl emeklin kalsın demek hakımı yiyenlr haram olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:37
04

tufan - Yazıklar olsun suriyelere 500lira para veriyorsunuz onlara bize gelince ülke batmiyor kendi vatandasinizin emeğini hiçe sayiyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:37
03

Turan - Sizce herşey güzel 3 secim üstü 3 tane başbakan söz vermişti sizlerin mağdurıyetini cözeceğim demişti 3 başbakan diyorum rte dağutoğlu b.yıldırım.bunlar söz vermişti.şimdi devlet adamına yalan vaat etmek yakışırmı bizler kime inanacağız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:37
02

Ümit karaabalioglu - 1994 decalismaya baş ladim primdolu ilahi adalet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:37
01

kemal - abi tamam da 35 yaşımdayım çıraklık kursuna 1997 de başlamışım yani 1997 de işe ilk girmişim aktif çalışma hayatına başlamışım, bugün yıl 2017 hala çalışıyorum 20 yıl geçmiş SGK ya girip nezaman emekli olabilirime bakınca 22 yıl daha çalışmam gerekli olduğu yazıyor. yani insaf diyorum. 57 yaşında gelecek emekliliği istemiyorum. 42 sene çalış 57 yaşını göremezsen öl yapılandırma kapılarında borç içinde yüzdüğün yanına zarar kalsın. ölünce hepsi devlete kalsın. ben hakkımı helal etmiyorum. kardeşim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:37


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler