Sağlık Bakanlığı 17 Bin Taşeronu Kadroya mı Alacak, Yoksa Taşeron İşçi mi Alacak?

Sağlık Bakanlığının taşeron alım açıklaması ne anlama geliyor? Sağlık Bakanlığı 17 bin alımda taşerona kadro mu verecek, yoksa taşeron işçi mi alacak? İşte detaylar.

Kadro bekleyen taşeron işçiler, hükumet kanadından bu konuda yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamayı bekliyor ancak hükumetten bu çalışmalar ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Taşeron işçileri 1 Kasım seçimlerinde gelen müjde ile birlikte kadro bekleyişleri başladı. 1 Kasım seçimlerinde başlayan bu bekleyiş halen devam ediyor. Zaman zaman taşerona kadro konusunda açıklamalar gelirken bu açıklamalar tatmin edici şekilde ve şeffaf olmamıştır. Ancak geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir açıklama yapmış ve Sağlık Bakanlığına 42 bin personel alımı yapılacağını belirtmişti. Alınacak personeller ile ilgili Bakan Akdağ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

''Sağlık Sektöründe 2017 yılında yapılacak olan alımda tüm pozisyonları toplarsanız, üstüste koyarsınız 46.500'e yaklaşıyor. 17.000'i şirket çalışanı, 13.000 i doktorlarımız, 16.500 de diğer sağlık çalışanı istihdam edeceğiz. Hemşireden çeşitli teknikerlere kadar hemen hemen her alandan istihdam yapacağız. Bu alımlarda üniversite mezunlarına ağırlık veriyoruz ama lise mezunlarından da belirli bir sayı istihdam edeceğiz.''

Bu açıklama ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde taşeron olarak çalışmakta olan personellerin kadro için sabırsız bekleyişleri başladı. Ancak Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak 17 bin taşeron işçinin, mevcut işçilerden kadroya alım şeklinde mi olacağı, yoksa ek taşeron işçi olarak alınacağı konusu akıllarda soru işareti olarak kaldı.

Bakanlık bünyesinde çalışmakta olan işçiler, 1 bin mevcut işçinin mi kadroya alınacağını, yoksa taşeron işçi alımına devam mı edileceğini sorarken, Bakan Akdağ'ın açıklaması incelendiğinde 17 bin taşeron işçi alımı yapılacağı sonucu çıkarılıyor. Ancak istihdam edilecek personellerin taşeron işçiler arasından kadroya alınma sureti ile yapılması ve verilen kadro sözünün artık tutulmaya başlanması gerekmektedir.

Bu konuda net bir açıklama geldiği anda haberdar olmak için Kpsscafe.com.tr adresini takipte kalın.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

15 Tem 2017 - 16:38 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

TAŞERON TIBBİ SEKRETER - SAĞLIK MEZUNU OLUP HASTANELERDE TAŞERON OLARAK ÇALIŞANLARI KADROYA ALMALARI DAHA MANTIKLI. AYRICA SERTİFİKALI OLANLARI DEĞİL. SERTİFİKAYI ALAN KENDİNİ TIBBİ SEKRETER SANIYOR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 16:38
07

deniz - bu hükümüt biz taşeronları kandırdı. 15 yıldır kesintisiz destek verdiğim bu hükümet 2019 da ben ve benim gibi düşünen kişilerden yani taşeron dan ümidi bence kessin. çünki oy için bunu bahane etselerde artık kimse bu oyuna kanmayacak haberleri olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 16:38
06

cemall - 2019 da secım olcak bakalım kactane tasoren calısanları o vercek uyandık artık.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 16:38
05

MERDA - 2015 TE Kİ EN AZ LİSE VE ÜSTÜ TASERONA DEVLET TAHÜD SÖZÜ VEREN AKP YIL 2018 OLMASINA RAGMEN VERDİĞİ DEVLET TAAHÜD SÖZÜNÜ TUTMADI..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 16:38
04

Taşo - Dalgamı geçiyor sağlık bakanlığı aldığın taşerona bakmısta bırde 17 bin tane daha alacakmıs kadro sözü verdiniz yuttunuz hakkımı helal etmiyorum kadro gelıncede o kişileremı güle güle diyeceksınız yoksa eskileremi merak ediyorum acaba kadro muzu yenılıyoruz dıyorsunuz ılk önce kafalarınızdan başlayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 16:38
03

Salih - Arkadaş ne kadroymus ya yazıklar olsun size dalga geçin duruyorsunuz asgari ucretlilerden

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 16:38
02

Mağdur - Taşerona kadro sözü bir oyalamadır. Koca bir yalandır. Taşerona asla kadro verilmeyecek. Hiçkimse ümitlenmesin. Hala üzerinde çalışıyorlarmış!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 16:38
01

Taşeron - Kadro için bakanlık hikaye kitabı çıkartsın taşeron ïşçilerin umutlarıyla nasıl oynanır diye çocuklarımız okur sıkıntılarımızı anlarlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 16:38


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler