Piyasalarda Bu Hafta Neler Olacak? Moody's Verileri

Piyasalar dört gözle Moody's in bildireceği verilere odaklandı. Son zamanlarda dalgalı değerler ile yoğrulan piyasalar, gözünü Moody's ten gelecek iyi haberlere dikti.

Piyasalar dört gözle Moody's in bildireceği verilere odaklandı. Son zamanlarda dalgalı değerler ile yoğrulan piyasalar, gözünü Moody's ten gelecek iyi haberlere dikti.
Piyasalarda Son Durum Ne?

 Küresel piyasaların büyük bölümünde paskalya tatili nedeniyle geçen cuma günü işlem yapılmazken, yurtiçi piyasalar bu hafta açıklanacak Moody's değerlendirmesini bekliyor.
Türkiye'nin kredi notunu 2013 yılı mayıs ayında yatırım yapılabilir seviyeye çıkaran Moody's, bu yıl ilk gözden geçirmesini cuma günü yapacak. Ekonomistler, kuruluştan yatırım yapılabilir olan kredi notunda ve negatif olan görünümünde herhangi bir değişiklik beklemediklerini ifade ediyor. 
ABD, Hong Kong, Hindistan, Singapur ve Avrupa piyasalarının çoğu cuma günü paskalya tatili nedeniyle kapalıydı. Bugün Avrupa piyasalarının tümü paskalya tatiline devam ederken, ABD'de borsalar işlem görecek.
Cuma günü ABD'de tarım dışı istihdamın martta, aralık 2013'ten bu yana en kötü performansını göstermesi ve önceki aylara ilişkin aşağı yönlü revizyonlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz zamanlamasına yönelik tartışmaları yeniden alevlendirdi. Tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin çok altında gelmesiyle dolar/TL 2,5577 ile son bir haftanın en düşük seviyesine gerilerken, BIST 100 endeksi de son bir haftanın en yüksek seviyesini gördü. ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise sert düşüşle yüzde 1,83'ün altına gerilerken, avro/dolar paritesi 1,09 -1,10 arasında dengelendi. Petrol fiyatları ise, İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmasının ardından cuma günü 55 doların altına gerilerken, bugün yaklaşık yüzde 1 artışla yeniden 55 doların üzerine çıktı.
BIST 100 endeksi haftayı önceki kapanışa göre 1.317,88 puanlık yükselişle 82.994,31 puandan tamamlarken, analistler BIST 100 endeksinin 82 bin 500'ün üzerinde tutunmasının önemli olduğunu, bu seviyenin üzerinde kalınması halinde 84 bin seviyesinin gündeme gelebileceğini belirtiyor. Analistler, kar satışı gelmesi durumunda ise 81.500 ve 80.000 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.
Bu hafta Moody's değerlendirmesinin yanı sıra sanayi üretimi ve cari işlemler dengesi verilerinin izleneceğini aktaran analistler, yurtdışında ise Fed tutanakları, Japonya ve İngiltere merkez bankası toplantılarının endeksin yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini kaydediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

14.30 Türkiye, mart ayı reel efektif döviz kuru
16.45 ABD, mart ayı Bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI)
16.45 ABD, mart ayı Hizmet Sektörü PMI
17.00 ABD, mart ayı İşgücü Piyasası Koşulları Endeksi
17.00 ABD, mart ayı ISM İmalat Dışı Endeksi Borsa Matik

06 Nis 2015 - 10:06 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler