Öğrenciler Müjde! 420 TL Maaş Verilecek

Öğrenim gördükleri bölümler nedeniyle yaz aylarında staj yapmak durumunda kalan öğrenciler için, son derece önemli ve müjdeli bir haber kamuoyuna aktarılarak, resmiyet kazandı. Öğrenciler artık 420 TL maaş alacaklar ve bütçelerine destek de bulunacaklar...

Öğrenciler eğitim almakta oldukları bölümler nedeniyle yaz aylarında kısa dönem veya uzun dönem staj yapmak durumunda kalıyorlar. Hem mesleki bilgiyi teoriden pratiğe dökmek, hem de sektörel anlamda yetişmiş iş gücü kazandırılması noktasında ciddi bir imkan sağlayan bu stajlar, öğrenciler için bazı maddi zorluklar yaratıyordu.

Staj yerlerinden ücret alamayan öğrenciler, kimi zaman maddi imkansızlıklar yaşıyor, bütçelerini kontrol altında tutmakta zorlanıyorlardı. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte öğrenciler, 420 TL maaş alacaklar. Üstelik maaşlar, belirtilen bu tutarın altında da ödenemeyecek.

Devlet eli uzandı

Öğrencilerin staj maaşları, bazı işletmeler için problemler yaratabilir. Öğrencinin staj ücretinin yükünü tamamen işletmelere yüklemek istemeyen devlet bu noktada bir çözüm getirerek; stajyer maaşının büyük bir kısmını ödeyecek. Böylelikle işletme için hem yük ortadan kalkacak, hem de sektörler için teknik ve donanımlı personeller yetiştirilmiş olacak.

Öğrencilerin stajyer maaşlarında; yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 30'undan (421.21 TL) yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 15'inden (210.60 TL), aday çırak ve çırağa asgari ücretin yüzde 30'undan (421.21 TL) aşağı ücret ödenemiyor. Böylelikle öğrencilerin maaş hakları da düzenleme altına getirilmiş oluyor...

Bu noktada, devletin işletmeye katkısını da belirtecek olursak; 420 TL' lik maaşın 280 TL olan kısmını devlet ödeyecek...

kpsscafe.com.tr | KONYA

25 Mar 2017 - 12:52 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Onur - Ayın kacinda yaticak bu paralar meslek lisesi için...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 12:52
06

Enes - Meslek Yüksek Okulları için de geçerlimi yoksa sadece liseler için mi ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 12:52
05

Reyhan yildirim - Düz lisemi açık öğretimi haslik alabilecekk aciklarmisinizzzzz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 12:52
04

Gözde - Bu öğrenci parLarına nasıl başvurabilirim kızım sekizinci sınıf a gidiyor hakediyomuyuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 12:52
03

Mehmet doner - Ben anadolu lisesine gidiyorum. 11ci sinifa bende 420 tl alabilirmiyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 12:52
02

kırmızı gül - bekle alırsınız benim kızım fizik tedavi okuyor yaz tatillerinde staj yaptıkları gibi son sene tüm hastanede çalışıyor.yetmiyormuş gibi bide haftasonuda çalışıyor.ama 5 kuruş para almıyor.saglık meslek okuyanlar son 2 sene 320tl para alıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 12:52
01

yahya - Nasıl basvuru yapacagiz bilgi verirseniz sevinirim saygilarimla...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 12:52


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler