O Fark Ücreti Ortadan Kalkıyor! İşte Yeni Sistem

Özel hastanelerde muayene olmak için giden vatandaşların cebinden daha fazla para ödüyorlar. Ancak söz konusu fark ücretini ortadan kaldıracak sistem hazır. İşte detaylar haberimizde.

O Fark Ücreti Ortadan Kalkıyor! İşte Yeni Sistem
O Fark Ücreti Ortadan Kalkıyor! İşte Yeni Sistem
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Özel hastanelerde muayene olmak için giden vatandaşların cebinden daha fazla para ödüyorlar. Ancak söz konusu fark ücretini ortadan kaldıracak sistem hazır. İşte detaylar haberimizde.
 

Çalışan vatandaşların çoğu sağlık problemleri için genellikle özel hastaneleri tercih ediyorlar.

Ancak özel hastaneler Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ödediği ücretin üzerine yüzde 200’ü kadar fark ücreti alanabiliyor.

Bu farkı vatandaş kendi cebinden karşılamak zorunda kalıyor. İşte son dönemde oldukça popüler olan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) tam da bu noktada devreye giriyor.

PEKİ KİMLER FAYDALANACAK?

Posta Gazetesi'nin haberine göre;

TC vatandaşı olup SGK tarafından kapsam altında olan 0-59 yaş (bazı şirketlerde 55 yaş) arasındaki kişiler alabilir. Yabancı uyruklu kişiler ve SGK müstahaklığı olmayan kişiler ilgili ürünü kullanamazlar. SGK müstahaklığı e-devlet platformundan görüntülenebilir.

15 TÜRK LİRASI KATILIM ÜCRETİ

İlk kez 2012’de hayatımıza giren tamamlayıcı sigorta, SGK tarafından karşılanmayan sağlık harcamalarını karşılıyor. Yani cepten para çıkmıyor. Hasta, özel hastaneye girişte katılım payı olarak sadece 15 TL ödeme yapıyor. Tamamlayıcı sigorta yaptırmak isteyenlerin SSK’sının olması yeterli. Son dönemde özel sağlık sigortasındaki fiyat artışları nedeniyle, çoğu vatandaş daha uygun fiyatlı olan tamamlayıcı sigortayı tercih ediyor.

FİYATLAR YARI YARIYA

İstanbul’da yaşayan, 30 yaşında, sağlıklı bir kadın veya erkek için 1 yıllık Tamamlayıcı Sağlık Sigortası primi 550 TL ile 1500 TL arası değişiyor. Buna karşılık özel sağlık sigortalarında fiyatlar 35 yaşındaki birisi için 3000-4000 liraya kadar çıkabiliyor.

VATANDAŞA 2 SEÇENEK

Tamamlayıcı sigortalar özel hastanelerin hepsinde geçmeyebiliyor. Yani anlaşmalı hastanelerin olması gerekiyor. Ancak bu hastaneler de şube ağı yaygın hastaneler oluyor. Bu nedenle en azından bazı tetkikler için devlet hastanelerinde sıra beklemek istemeyenler için uygun bir alternetif. Tamamlayıcı sağlık sigortasının 2 ana teminatı var: Yatarak ve ayakta tedavi.

Yatarak tedavide; ameliyat masrafları ve hastanede yatılan süre boyunca oluşan SGK fark ücretleri karşılanıyor. Ayakta tedavide; doktor muayanesi ve sonrasında oluşacak tüm SGK fark ücretleri karşılanıyor. Ayakta tedavi 10 defa ile sınırlı. Ayrıca tedavi için gerekli olan yani doktorun istediği tahlilleri de kapsıyor. Böylece vatandaş sadece 15 TL katılım payını ödeyerek fark ücretinden kurtulabiliyor.

BUNLARA DİKKAT EDİN

Tamamlayıcı sağlık sigortası, sadece SGK anlaşmalı sağlık kurumlarında geçerli.

Tercih edilecek hastane, sigorta şirketinin tamamlayıcı sigorta, anlaşmalı sağlık kurumu ağında bulunmalı.

Sigortalının hastanede tercih edeceği doktorun da SGK ile anlaşması olmalı.

Tedavisini olmak istediğiniz rahatsızlığınızın poliçe öncesi ortaya çıkmaması gerekiyor.

Yani şeker hastası biriyseniz, bu ürün şeker hastalığı tedavisini karşılamaz.

Tamamlayıcı sigortada kullanım limiti bulunduğundan, poliçenin kullanım sayısını takip etmek gerekiyor.

İlaçlar SGK tarafından karşılandığından poliçe dahilinde yer almıyor.

Sigortalının eş ve çocukları aynı sigorta kartını kullanarak sağlık hizmeti alamıyor. Ayrı ayrı poliçe alınmalı.

Sigorta şirketinin anlaşmalı sağlık kurumu ağı ve kişinin yaşı, cinsiyeti ile yaşadığı il prim tutarını etkiliyor.

POLİÇENİN KAPSADIĞI TEMİNATLAR

YATARAK TEDAVİDE

Cerrahi ve dahili yatışlar, Yoğun bakım, Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, Koroner anjiyografi, Küçük müdahale giderleri, Evde bakım giderleri, Yardımcı tıbbi malzeme, Suni uzuv giderleri, Ambulans hizmetleri, Standart tek kişilik özel oda, yemek ve bir adet refakatçi ücreti.

AYAKTA TEDAVİDE

Yıllık 5, 8 veya 10 vaka ile sınırlı, Doktor muayene, Laboratuvar hizmetleri (tahlil), Görüntüleme ve tanı yöntemleri (Röntgen, ultrason vb.), İleri tanı yöntemleri (MR, bilgisayarlı tomografi vb.), Fizik tedavi giderleri

TEMİNAT DIŞI HALLER

Poliçe öncesine dayalı rahatsızlıklar, İlaç, Doğum giderleri (doğum teminatı alınmadıysa), Gözdeki kırılma kusurları, Gözlük, cam , çerçeve , lens giderleri, Kısırlık tedavisi (Anadolu Sigorta’da ek teminat alınırsa ödeniyor), Her türlü estetik ameliyatlar, Skolyoz ameliyatı, Septum deviasyonu ve Konka Hipertrofisi, Doğuştan gelen hastalıklar.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

19 Nis 2019 - 16:36 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler