Müjdeli Haber Geldi: Ev Alacak Vatandaşlara 20 Bin TL Devlet Desteği

TBMM'de devam eden torba tasarı görüşmelerinde ev alacak vatandaşlara devletten 20 bin TL destek ödemesi müjdesi geldi. Peki devlet desteği nasıl alınır? Devlet desteği almak için ne yapmak gerekiyor?

Müjdeli Haber Geldi: Ev Alacak Vatandaşlara 20 Bin TL Devlet Desteği
Haber albümü için resme tıklayın

Ev alacaklara müjdeli haber geldi.

Takvim Gazetesinde yer alan habere göre, bankada birikim yapıp ilk evini almak isteyen vatandaşlara verilen devlet katkısında artışa gidildiğine yer verildi. Edinilen bilgilere göre verilen devlet desteğinde azami tutar 15 bin TL'den 20 bin TL seviyesine çıkıyor. Ayrıca tapu harcında indirim ve düşük faizli kredi müjdesi de geldi.

Vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak, tasarrufları artırmak ve vatandaşlara kolaylık sağlamak için başlatılan konut hesabı, devlet desteği ile daha cazip hale getiriliyor. Mevcut uygulama, konut hesabındaki birikim tutarının maksimum yüzde 20'sine kadar, 15 bin lirayı geçmeyecek şekilde ev alacak vatandaşlara devlet katkısı verilmesi öngörülüyordu. Edinilen son bilgilere göre Meclis'te görüşmelerine devam edilen torba yasa tasarısıyla azami yüzde 20 olan devlet katkısı oranı yüzde 25 seviyesine çıkarılacağı bilgisi alındı. Devlet katkısı tutarı da 20 bin liraya yükseltilecek.

Böylece konut hesabı açarak ev almak için birikim yapanlar, ev aldıklarında 20 bin liralık devlet desteği hesalarına geçecek. Ayrıca 2 destek daha geliyor. Bu kapsamda alınacak konutların tapu harcında indirim yapılması ve daha düşük faizi imkanı sağlayacak Sözleşmelere ilişkin esasların düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu'na yetki alınacak..

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

18 Mar 2018 - 09:14 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Halilibrahim Çakal - Ben ev almam lazim nereye baş vuracam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 09:14
02

Zeliha - Hep olanla veriyor devlet hep olana bende olsa 15 bine mi kaldım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 09:14
01

Kadir - Abi sitelerde indirim oluyo isminizi yazdirsaniz size yardimci olurlar emlakciyla detayli bi konusmaniz gerekiyo

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 09:14


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler