Milyonlarca Memur ve Emekliye 2018'de Bayram İkramiyesi

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı, Kamu Personel Danışma Kurulu toplantısında. Zira geçtiğimiz yıl toplu sözleşme görüşmelerinde dini bayramlarda memur ve emeklilere ikramiye verilmesi gündeme gelmiş ve bu görüşmenin Kamu Personel Danışma Kurulu toplantısında karara bağlanacağına yer verilmişti.

Memurların, memur emeklilerinin, SSK ve Bağ-Kur emeklillerinin gözü, ikramiye ödemelerinin görüşüleceği Kamu Personel Danışma Kurulu toplantısında.

Memur konfederasyonları tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında toplu sözleşme masasında gündeme getirilen memurlara ve memur emeklilerine dini bayram ikramiyesi talebinin, Mart ayında yapılacak Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında ele alınması bekleniyor. Bu durum, memurlar ve memur emeklilerinin yanı sıra, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de yakından ilgilendiriyor. Çünkü memurlar ve memur emeklileri için çıkacak bayram ikramiyesi kararının diğer emeklilere de yaygınlaştırılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Zira, Memur-Sen'in bir önceki toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emeklilere verilmiş ve emekliler banka promosyonu almıştı.

KARAR NE ZAMAN?

Ramazan ve Kurban bayramları olmak üzere emeklilere ve memurlara yılda iki kere ikramiye verilmesini isteyen Memur- Sen'in talep ettiği tutar 2 bin 62 liraya denk gelmektedir. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ramazan ve Kurban bayramlarında 1'er maaş ikramiye verilmesini istiyor.  Emekliler bu taleplerini sosyal medyadan ve emekli sendikaları aracılığıyla duyurmaya çalışıyor. Türkiye Emekliler Derneği yetkilileri, derneklerinin yıllardır dini bayramlarda 2 ikramiyeyi gündeme taşıdığını vurgulayarak, "Beklentimiz, ikramiyenin önce memur emeklileriyle başlayıp işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılması. Bir kararnameyle bu düzenleme yapılabilir. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılda 2 defa bayramlarda bir maaş tutarında ikramiye verilmesi uygun olur düşüncesindeyiz" açıklaması yapıyor.

Memurların ve emeklilerin gözü şimdi Mart ayında gerçekleştirilecek KPDK toplantısında. Milyonlar, bu toplantıda ikramiyenin karara bağlanması beklentisi taşıyor.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

07 Şub 2018 - 11:30 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

cesefe - bahattin sen maaşından ve verilen ikramiyelerden tsk ya bağışta bulunabilirsin kardeşim. ama suriyeliler dışarda milletin karısına kızına bakıp gezerken bizim insanımız neden ölüyor. sendemi suriyelisin mk evladı ajan mısın sen.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 11:30
07

bahattin akman - suriyeliler yokken kimse kimseye bakmıyormuydu, komşunum evi yandı bende alıp misafir ettim, 80 milyon hepsi namus timsali, suriyeliler hep namussuz öylemi, bırak bu saçmalıkları, ama yüzde 25 lik gurupta isen sana diyecek sözüm Allah islah etsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 11:30
06

bahattin akman - hayır istemiyorum, bende memurum ayın 15 ine yetişebiliyorum, bize verilecek o parayla top tüfek alınsın bize vatanın selameti lazım para değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 11:30
05

göksu - sen memur değilsin memur olsan böyle demezsin zaten yazık her şey menfaat için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 11:30
03

cesefe - vay be ne duygulandım bahattin. şimdi bu mesajı cumhurbaşkanı görüyomuş seni amir yapıp koltuğun BAŞINA oturtuyomuş. ne güzel yağlama ileri yapılır demi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 11:30
02

düşkün - bahattin sen baya bir yagdanlık olmuşsun zaten ikramiye vermezlerde genede bir umut

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 11:30
01

bahattin akman - baylar bayanlar, şükür şimdiye kadar hiç kimseye yalakalık yapmadım, ben kamuda ki fuzili harcamaların tamamına karşıyım, sadece memur maaşı yeterli dedim ama asgari ücretli için aynı şeyleri söyliyemem, onun için anlamadan saçma yorumlar yapmayın, benim kaygım vatanın selametidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 11:30


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler