Milyonlarca İşçi ve İşvereni İlgilendiren Tasarı Meclise Gidiyor!

İşçi ve işverenleri yakından ilgilendiren kanun tasarısı TBMM'ye sevk ediliyor. Adalet Bakanlığı'nca işçi ve işveren kesimlerinin de görüşleri doğrultusunda hazırlanan İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderiliyor

Milyonlarca İşçi ve İşvereni İlgilendiren Tasarı Meclise Gidiyor!

İşçi ve işverenleri yakından ilgilendiren kanun tasarısı TBMM'ye sevk ediliyor. Adalet Bakanlığı'nca işçi ve işveren kesimlerinin de görüşleri doğrultusunda hazırlanan İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderiliyor.  İlgili kanun tasarısının yasalaşmasıyla birlikte işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gitmeden önce arabulucuya gidecek.

Tasarıyla feshe bağlı kıdem, ihbar , kötü niyet ve ayrımcılık tazminatlarıyla yıllık izin ücretine dair zamanaşımı süresinin 5 sene olarak değişitrilmesi öngörülüyor. Tasarının kısa sürede meclisten geçmesi beklenirken, konuya dağır yapılan bilgilendirmede anlaşmazlıkların en geç  3 hafta içerisinde arabulucu vasıtasıyla sonuçlandırılması hedefleniyor. Arabuluculuk ücretiyle ilgili de düzenleme yapılacak. Tasarıda, "Tarafların arabuluculuk faaliyeti sonunda anlaşmaları halinde, arabuluculuk ücreti, Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesinin eki Arabuluculuk Ücret Tarifesinin İkinci Kısmına göre aksi kararlaştırılmadıkça taraflarca eşit şekilde karşılanır." hükmü yer alıyor.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

25 May 2017 - 16:23 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler