Milyonlar heyecanla bekliyor! Maaşlar 323 lira artacak

Ekonomistler, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını yüzde 6 olarak tahmin ediyor. Eğer bu tahmin gerçekleşirse emekli maaşlarına 67,52 lira ile 323,44 lira arasında artış yaşanacak.

Milyonlar heyecanla bekliyor! Maaşlar 323 lira artacak
Milyonlar heyecanla bekliyor! Maaşlar 323 lira artacak
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Yaklaşık 12,3 milyon emekli için Temmuz zam ayı olacak. Zam oranlarında enflasyon belirleyici olacağından, maaşların ne kadar artacağı henüz tam olarak belli değil. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileri zam oranını ortaya koyacak. Emekliler bu tarihte zamlarını öğrenip aynı ay içerisinde yeni maaşlarını ceplerine koyacak. Ancak zam oranına ilişkin tahminler de var.

ZAM YÜZDE 6 OLARAK TAHMİN EDİLİYOR

Merkez Bankasının ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketinde, ilk 6 aylık enflasyona ilişkin veriler yer aldı. Buna göre, bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının oranı yüzde 6 olarak tahmin ediliyor. Bu tahmine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni maaşları hesaplandı.

67,52 LİRA İLE 323,44 LİRA ARASINDA ARTIŞ YAŞANACAK

Eğer yüzde 6'lık tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında 67,52 lira ile 323,44 lira arasında artış yaşanacak. En düşük aylık bin 193 liraya, en yüksek aylık da 5 bin 714 lira 14 kuruşa ulaşacak. Bin liralık taban maaş bin 60 liraya, 2 bin liralık maaş 2 bin 120 liraya, 4 bin liralık maaş 4 bin 240 liraya, 5 bin liralık maaş ise 5 bin 300 liraya yükselecek. (Takvim)

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

24 Nis 2019 - 07:24 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler