Migros Tesco Kipa'yı Resmen Satın Aldı!  KAP'a Önemli Açıklama

Migros'dan Tesco Kipa'nın satın alınma işlemleriyle ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) resmi açıklama...

Migros Tesco Kipa Mağazalarını Satın Aldı! 

Migros'dan beklenen açıklama geldi. Tesco Kipa'nın yüzde 95'lik kısmı artık resmen Migros'un... Geçtiğimiz yıl yapılan anlaşma sonrasında fiyatta düzenlemeye gidildi. 302 milyon liralık anlaşma 199 milyon olarak revize edildi.

Migros'un, Tesco Kipa'ya ait hisselerin yüzde 95'ini resmen satın aldı. Hisselerin satış  bedeli 199 milyon lira olarak açıklandı.  Migros tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan resmi açıklamada, Tesco Kipa'da yönetim kontrolü değiştiği için zorunlu çağrı yükümlülüğünün doğduğu ve bundan muafiyet sağlanması için SPK'ya başvuru yapılacağı belirtildi. Migros tarafından satın alınan hisse bedelinin Tesco Kipa'nın yıllık bilançosuna göre belirlendiği ve buna göre fiyatta düzeltilme yapılabileceği de blierilti. Migros, geçtiğimiz yıl içerisinde Tesco Kipa'nın yüzde 95'lik kısmını 302 milyon liraya almak için Tesco Overseas ile anlaşma imzalamış fakat fiyatın revize edebileceği taraflarca açıklanmıştı.

Kamudan haberler, ekonomi haberleri, gündemden gelişmeler, son dakika haberleri ve çok daha fazlasını yakından takip etmek için kpss cafe mobil uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

01 Mar 2017 - 15:28 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler