Mehmet Şimşek'ten Canlı Yayında Taşerona Kadroda Son Durum Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten taşerona kadro konusunda açıklama geldi. Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada taşerona kadro çalışmalarına ve taşeron işçilere son dönemlerde verilen haklara değindi. İşte o açıklama.

Geçtiğimiz gün A Haber ekranlarına konuk olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı konuşmada taşerona kadro meselesine değindi.

Canlı yayında gündeme ilişkin konuları değerlendiren ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, taşerona kadro konusunda tepki çeken bir açıklama yaptı.

Programda kendisine kamuda çalışan taşerona işçilerin kadroya alınması yönünde gelen soruya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hizmet alımı yoluyla kamuda çalışan işçilerin hakları konusunda temel iyileştirmelere gittiklerinin altını çizdi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, söz konusu iyileştirmeler arasında sözleşme süresinin 3 yıla çıkartılması, kıdem tazminatı ve ücretlerin garanti altına alınması gibi konu başlıklarının yer aldığını dile getirerek, "Aile yardımından tutun tatil konusuna kadar kadrolu işçilerin sahip olduğu hemen hemen bütün haklarını kanunla garanti altına aldık. Dolayısıyla hizmet alımı yoluyla kamuda çalışan işçi kardeşlerimizin kadrolu işçilerden çok fazla bir farkı yok. Geriye bir tek kadro talebi var ama fiiliyatta biz zaten gerekenleri yaptık." dedi.

Konu üzerinde tekrar çalışılacağını ifade eden Şimşek, gelecek bir yılda vatandaşa dokunan alanlardan temel reformlara kadar bütün konularda ilerleme sağlanacağını kaydetti.

Değerşendirme: Mehmet Şimşek, "Kamuda çalışan işçi kardeşlerimizin kadrolu işçilerden çok fazla bir farkı yok. Geriye bir tek kadro talebi var ama fiiliyatta biz zaten gerekenleri yaptık" açıklaması ile bu konu ğzerinde çalışıldığını söyledi. Peki fiiliyatta her şey tamamlandıysa bu mevzuata da dökülmeli ve sonuna geldiği söylenen çalışmalar tamamlanmalıdır.

Memur alımları grubumuza katılmak için --->tıklayınız   

ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız 

android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

28 Tem 2017 - 09:21 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Hasan - Taseronda girsin kpssye atansin torpille bi yere gelmeyi beklemesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 09:21
07

Gariban - Ndense biz geçici şeker isçilerine kadro vermeniler el insaf .topu topu 1.700 kişi var genel bu hükümet verdiyi sözü tutmuyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 09:21
06

tşrn - Allah sizden razı olsun sayın bakanım bizler size tşk rümüzü seçimlerde oy olarak gösterecez merak buyurmayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 09:21
05

Alperen - Yahu bıktık artık veriyorsanız verin vermiyorsanızda açıkça vermiyoruz diyin. Bunlar yüzünden iştende ayrılamıyoruz asgari ücretle çalışıyorum 3 yıldır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 09:21
04

Enes Kubat - Pes diyorum başka birşey demicem. Bu halk 1 2 yıl sonra buna iyi bir cevap verebilmeli yoksa daha çok beklerler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 09:21
03

soner - bızım bundanneden haberımız yok ben 8yıllık taşaronum oyle bir şey den faydalanmadık kım yalan soyluyo

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 09:21


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler